Der er stor forskel på a-kasse priser fra forening til foreningA-kasse priser og fra år til år. Det er først og fremmest en god idé at melde sig ind i en a-kasse, da man vil få udbetalt penge ved ledighed.

Du får altså en økonomisk sikkerhed, så du kan være mindre bekymret for at miste dit arbejde. Som studerende kan man få gratis a-kasse, mens nyuddannede vil få dagpenge og støtte. I gennem a-kassen kan man desuden få støtte til kurser, deltage i arrangementer med ligesindede og anmode om et personligt møde.

Find den billigste a-kasse – Klik her

A-kasse priser i Danmark

Du kan ikke blive medlem af enhver a-kasser, da der ofte bliver stillet nogen optagelseskrav. Der er f.eks. a-kasser, der kun optager lønmodtagere fra bestemte brancher eller alle lønmodtagere og selvstændige. A-kasser opkræver typisk et beløb i årligt administrationsbidrag og et beløb for at være fuldtidsforsikret mod arbejdsløshed. De har pligt til at opfylde den årlige pris, så der ikke kommer nogen uventede overraskelser i forbindelse med betaling af kontingent. Ved de fleste a-kasser går pengene direkte til dagpengekassen.

Når man skal melde sig ind i en a-kasse, kan man typisk vælge at blive enten deltids- eller fuldtidsforsikret. Det siger sig selv, at det er dyrere at blive fuldtidsforsikret. Dog er man meget bedre stillet ved ledighed med en fuldtidsforsikring.

Rigtig mange danskere betaler flere penge for a-kasse end højst nødvendigt. Alle a-kasser giver nemlig den samme ydelse i form af dagpenge. Uanset om du er medlem af den ene eller den anden a-kasse, vil du få udbetalt det samme beløb i dagpenge ved ledighed. Du kan derfor med fordel vælge den billigste a-kasse, så du ikke skal bruge unødvendige penge. Det er dog værd at være opmærksom på administrative beløb, som kan være stærkt varierende fra a-kasse til a-kasse.

Sammenlign priser på a-kasser

Selvom a-kasser tilbyder den samme ydelse, så er der stor forskel på prisen. Netop derfor har vi lavet en stor oversigt over a-kasse priser fra de forskellige arbejdsløshedskasser. Du kan dermed hurtigt og nemt sammenligne de forskellige a-kasser og vælge det billigste alternativ. Det er ikke unormalt, at prisforskellen kan være på flere hundrede kroner. De angivne priser gælder altid det pågældende år. I den anledning er det selvfølgelig også værd at kigge på, hvilke faggrupper a-kassen koncentrerer sig om.

Mange danske lønmodtagere er klar over, at de betaler for mange penge for deres a-kasse. Trods denne viden vælger de ikke at skifte, da det virker som en uoverskuelig proces. Hvis du ønsker at flytte a-kasse, skal du blot tage kontakt til den nye a-kasse. I langt de fleste tilfælde skal du blot udfylde en formular på nettet, og så tager a-kassen sig af resten. Overflytningen kan i nogen tilfælde allerede træde i kraft den dag du udfylder ansøgningen. Hvis du er ledig i øjeblikket eller er under uddannelse, kan der gå længere tid, før overflytningen er fuldendt.

Der vil især være mange penge at spare, hvis man skifter fra en faglig- til en tværfaglig a-kasse. I vores oversigt over a-kasse priser kan du se, hvor mange penge du kan spare på at skifte til en anden a-kasse.