top menu

A kasser i Danmark

Der findes en lang række a-kasser i Danmark, hvilket er en fordel for danske lønmodtagere og selvstændige. I øjeblikket er der omkring danske 30 a-kasser og det tal forventes fortsat at stige i fremtiden. Idéen med at melde sig i en a-kasse handler økonomisk sikkerhed, da det er muligt at få udbetalt dagpenge ved ledighed.

Hvilken a-kasse kan jeg blive medlem af?

Selvom der overordnet eksisterer 30 a-kasser, så kan man ikke blot vælge frit mellem de forskellige organisationer. Først og fremmest findes der a-kasser, som kun er henvendt til lønmodtagere, mens andre udelukkende er for selvstændige erhvervsdrivende. Der er enkelte a-kasser, som man kun kan blive medlem af, hvis man tilhører bestemte faggrupper. I den anledning skal man tage stilling til, om man ønsker at være medlem af en faglig- eller tværfag lig a-kasse – og heriblandt frie a kasser. Fordelen ved de tværfaglige a kasser er, at de typisk er billigere end de faglige a-kasser, som dog kan tilbyde mere specialiseret rådgivning. Min a-kasse, FTF A og Krifa er eksempler på tværfaglige a-kasser, mens MA a-kasse og Business Danmark er eksempler på fagafgrænsede organisationer.

Hvis du udelukkende ønsker at melde dig i en a-kasse for at få udbetalt dagpenge ved ledighed, så bør du vælge den billigste a kasse. Der er nemlig fastlagt en dagpengesats, som gælder for alle danske a-kasser. I forhold til udbetaling af dagpenge er det altså underordnet, om du er medlem af den dyreste eller billigste a-kasse. Da konkurrencen er så intens indenfor arbejdsløshedskasser, har flere organisationer valgt at tilbyde ekstra services som f.eks. lønforsikring for at tiltrække medlemmer.

Oversigt over a-kasser i Danmark

Den eneste ulemper ved de mange a-kasser er, at det kan være svært at finde den rette a kasse. Udfordringer ligger i, at du skal finde den a-kasse, som passer bedst til netop dine krav og behov. Selvom dine kollegaer er medlemmer af en bestemt a-kasse, så er det ikke ensbetydende med, at du behøves være medlem af den samme a-kasse. På billigakasseguide.dk har vi lavet en omfattende oversigt over de mest populære a-kasser og deres aktuelle priser. Dermed kan du hurtigt finde frem til en billig a kasse, som samtidig opfylder dine krav.

Udover at være opmærksom på a kasser priser, bør du også have medlemstilfredshed med i tankerne. Det er nemlig muligt at finde en billig a-kasse med stor medlemstilfredshed. Når du skal finde den bedste a-kasse til dine behov, skal du først og fremmest undersøge, hvilke muligheder der er. Har du et krav om, at a-kassen skal være specialiseret indenfor dit faggruppe, så kan du hurtigt finde frem til de forskellige muligheder.

Det er vigtigt at nævne, at du ikke nødvendigvis behøves være medlem af a-kasse og fagforening hos samme organisation. Dog kan der være en række fordele ved det, da du bl.a. kan få en fordelagtig pris på både fagforening og a kasse.

Sammenlign a-kasser

Hvis man har et ønske om at finde den bedste a-kasse til den bedste pris, så bør man sammenligne a kasser på kryds og tværs. Du skal sammenligne a-kasserne på de faktorer, som du vægter højest. I stedet for at vælge den a-kasse der har flest medlemmer, kan du med fordel gå efter de a kasser med flest tilfredse medlemmer. Der bliver jævnligt lavet medlemsundersøgelser for at vurdere serviceniveauet i de enkelte organisationer i Danmark.

Når man skal sammenligne a-kasser, vil det typisk være prisen, der er den vigtigste faktor. Selvom samtlige danske a-kasser tilbyder den samme dagpengesats ved ledighed, så er der alligevel stor forskel på prisen fra firma til firma. Når du har fundet frem til de a-kasser, som er mest relevante for dig, bør du undersøge, hvad de enkelte a kasser koster i kontingent.

Selvom du melder dig ind i en a-kasse lige nu og her, er det ikke ensbetydende med, at du skal være medlem af den a kasse resten af dit arbejdsliv. Finder du efter et par år ud af, at der er kommet billigere alternativer, så kan du nemt og hurtigt skifte. Alle de eventuelle dokumenter der ligger hos den gamle a-kasse bliver automatisk overflyttet til den nye a-kasse. Dermed skal du ikke foretage dig andet end at melde dig ind i den ønskede a kasse, og så klarer de resten for dig.

Når du skal beslutte, hvilken a-kasse du skal vælge, kan du vælge at bruge vores store oversigt over a-kasser i Danmark.

Comments are closed.