Der findes en lang række a-kasser i Danmark, hvilket er en fordel for danske lønmodtagere og selvstændige. I øjeblikket er der danske 24 a-kasser og det tal forventes fortsat at stige i fremtiden. Idéen med at melde sig i en a-kasse handler økonomisk sikkerhed, da det er muligt at få udbetalt dagpenge ved ledighed.

A-kasseBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
FTF AFTF A
Er Danmarks billigste tværfaglige a-kasse
Alle

140.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
MA a-kasseMA A-kasse
Akademisk a-kasse
Alle

76.000
kr. 493,-
Gratis for studerende
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 476,-
Gratis for studerende
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 513,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 505,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 470,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 498,-
Gratis for studerende
Min a-kasseMin A-kasse
Danmarks bedste 3 år i træk
Alle

97.000
kr. 490,-
Gratis for studerende
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 514,-
Gratis for studerende
CA a-kasseCA A-kasse
Ledelse, business og økonomi
Alle

63.000
kr. 505,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 464,-
Akademikernes a-kasseAkademikernes a-kasse
A-kasse for akademikere
Alle

200.000
kr. 493,-
Gratis for studerende
Virksom a-kasseVirksom a-kasse
A-kasse for alle
Selvstændige

200.000
kr. 469,-
Gratis for studerende

Hvilken a-kasse kan jeg blive medlem af?

Selvom der overordnet eksisterer 30 a-kasser, så kan man ikke blot vælge frit mellem de forskellige organisationer. Først og fremmest findes der a-kasser, som kun er henvendt til lønmodtagere, mens andre udelukkende er for selvstændige erhvervsdrivende. Der er enkelte a-kasser, som man kun kan blive medlem af, hvis man tilhører bestemte faggrupper. I den anledning skal man tage stilling til, om man ønsker at være medlem af en faglig- eller tværfaglig a-kasse – og heriblandt frie a-kasser. Fordelen ved de tværfaglige a-kasser er, at de typisk er billigere end de faglige a-kasser, som dog kan tilbyde mere specialiseret rådgivning. Min a-kasse, FTF A og Krifa er eksempler på tværfaglige a-kasser, mens MA a-kasse og Business Danmark er eksempler på fagafgrænsede organisationer.

Hvis du udelukkende ønsker at melde dig i en a-kasse for at få udbetalt dagpenge ved ledighed, så bør du vælge den billigste a-kasse. Der er nemlig fastlagt en dagpengesats, som gælder for alle danske a-kasser. I forhold til udbetaling af dagpenge er det altså underordnet, om du er medlem af den dyreste eller billigste a-kasse. Da konkurrencen er så intens indenfor arbejdsløshedskasser, har flere organisationer valgt at tilbyde ekstra services som f.eks. lønforsikring for at tiltrække medlemmer.

Oversigt over a-kasser i Danmark

Den eneste ulemper ved de mange a-kasser er, at det kan være svært at finde den rette a-kasse. Udfordringer ligger i, at du skal finde den a-kasse, som passer bedst til netop dine krav og behov. Selvom dine kollegaer er medlemmer af en bestemt a-kasse, så er det ikke ensbetydende med, at du behøves være medlem af den samme a-kasse. På billigakasseguide.dk har vi lavet en omfattende oversigt over de mest populære a-kasser og deres aktuelle priser. Dermed kan du hurtigt finde frem til en billig a-kasse, som samtidig opfylder dine krav.

Udover at være opmærksom på a-kasse priser, bør du også have medlemstilfredshed med i tankerne. Det er nemlig muligt at finde en billig a-kasse med stor medlemstilfredshed. Når du skal finde den bedste a-kasse til dine behov, skal du først og fremmest undersøge, hvilke muligheder der er. Har du et krav om, at a-kassen skal være specialiseret indenfor dit faggruppe, så kan du hurtigt finde frem til de forskellige muligheder.

Det er vigtigt at nævne, at du ikke nødvendigvis behøves være medlem af a-kasse og fagforening hos samme organisation. Dog kan der være en række fordele ved det, da du bl.a. kan få en fordelagtig pris på både a-kasse og fagforening.

Sammenlign og find den bedste a-kasse

Hvis man har et ønske om at finde den bedste a-kasse til den bedste pris, så bør man sammenligne a-kasser på kryds og tværs. Du skal sammenligne a-kasserne på de faktorer, som du vægter højest. I stedet for at vælge den a-kasse der har flest medlemmer, kan du med fordel gå efter de a-kasser med flest tilfredse medlemmer. Der bliver jævnligt lavet medlemsundersøgelser for at vurdere serviceniveauet i de enkelte organisationer i Danmark.

Når man skal sammenligne a-kasser, vil det typisk være prisen, der er den vigtigste faktor. Selvom samtlige danske a-kasser tilbyder den samme dagpengesats ved ledighed, så er der alligevel stor forskel på prisen fra firma til firma. Når du har fundet frem til de a-kasser, som er mest relevante for dig, bør du undersøge a-kasse priser og hvad de enkelte a-kasser koster i kontingent.

Selvom du melder dig ind i en a-kasse lige nu og her, er det ikke ensbetydende med, at du skal være medlem af den a-kasse resten af dit arbejdsliv. Finder du efter et par år ud af, at der er kommet billigere alternativer, så kan du nemt og hurtigt skifte a-kasse. Alle de eventuelle dokumenter der ligger hos den gamle a-kasse bliver automatisk overflyttet til den nye akasse. Dermed skal du ikke foretage dig andet end at melde dig ind i den ønskede a-kasse, og så klarer de resten for dig.

Når du skal beslutte, hvilken a-kasse du skal vælge, kan du vælge at bruge vores store oversigt over a-kasser.

Denne side er sidst opdateret den 1. januar 2019.