BUPL a-kasseBørne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund eller forkortet BUPL er en organisation med både a-kasse og fagforening henvendt til danske pædagoger. Dog kan et medlemskab også være relevant, hvis man arbejder indenfor klub- og daginstitutionsområdet. Selve a-kassen hedder Børne- og Ungdomspædagogernes Arbejdsløshedskasse eller bedre kendt som BUPL-A. Den fagligt afgrænsede a-kasse har i dag omkring 61.000 medlemmer fordelt over hele landet.

Fagforening og a-kasse for pædagoger

BUPL er en faglig a-kasse, som siden 1973 har udbetalt dagpenge, vejledt og rådgivet ledige medlemmer og ikke mindst ydet høj service til danske pædagoger. Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund er uden sammenligning den største a-kasse indenfor pædagogfaget.

Fagforbundets fornemmeste opgave er at hjælpe dig godt igennem dit arbejdsliv, men de kan også bidrage med gode tilbud indenfor fritid og fornøjelse. Landsforbundet kan byde på en fordele, som kan gøre det attraktivt at melde sig ind i foreningen.

Rabat i over 4500 butikker – Når du er medlem, kan du få op til 9 % på dine daglige indkøb hos nogle af de største forretninger landet. Hver gang man handler hos en af de 4500 butikker, optjener man en bonus. Forbrugerforeningens kontokort kan bl.a. bruges hos store kæder som Bauhaus, Synoptik, Imerco og FONA. Der vil dermed være mulighed for at spare mange penge på fritid og fornøjelse. På BUPL’s hjemmeside kan du hurtigt danne dig et overblik over de butikker, som ligger tættest på dig.

Billige forsikringer – Du kan tegne forsikringer i LB (Lærerstandens Brandforsikring) til fordelagtige priser. På nettet kan du hurtigt og nemt beregne, hvor meget du skal give for din forsikring.

Lønsikring – Med BUPL lønsikring kan du sikre op mod 80 % af din løn. Dermed vil du kunne stå i en meget bedre økonomisk situation, hvis du en dag mister dit arbejde. Tilkøber du lønsikring, vil du modtage den første udbetaling allerede den første dag, hvor du bliver ledig og er kommet på dagpenge.

Rådgivning – Som medlem kan du få alt den hjælp og rådgivning, som du har brug for. Landsforbundet kan bl.a. hjælpe dig med studie, pension, netværk og pædagogisk profession. Den store fordel ved en faglig a-kasse er netop, at der sidder medarbejdere, som er specialiseret indenfor netop dit fagområde.

Nedsat kontingent – Såfremt du i en periode er på dagpenge eller slet ingen indtægt, har du mulighed for at få nedsat dit kontingent. Du kan også søge om nedsat kontingent, hvis du enten er på barsel eller syg i en længere periode. De nuværende krav til nedsat kontingent er, at man har været ledig i mindst 30 dage, og man skal have været ledig i mindst 50 % i forhold til den samlede arbejdstid. Hvis du opfylder disse krav, har du ret til at få nedsat dit månedlige kontingent.

Gratis fagblade og tidsskrifter – Når du er medlem af BUPL, får du tilsendt interessante fagblade og tidsskrifter kvit og frit. I disse blade og tidsskrifter kan du læse om aktuelle udfordringer og problemstillinger inden for pædagogik. BUPL har mange samarbejdspartnere på det internationale plan, som gør det muligt at følge med i pædagogik i hele verden.

Gratis medlemskabs under uddannelsen – Er du pædagogstuderende på nuværende tidspunkt, kan du få gratis medlemskab hos BUPL a-kasse. Du kan desuden opnå dagpengeret, hvis du melder dig mindst et år, før du afslutter din uddannelse. Derudover er det et krav, at optagelsen finder sted, inden du fylder 30 år. Dog skal det bemærkes, at et gratis medlemskab ikke er en mulighed, hvis du er under revalidering.

Høj service og lav pris

Det er helt op til dig, om du ønsker at melde dig ind i både fagforening og a-kasse eller blot en af delene. Der er dog visse fordele ved at have a-kasse og fagforening hos samme organisation. Prisen for et medlemskab afhænger af, om du er fuldtids- eller deltidsansat, ligesom det afhænger af, om du betaler efterlønsbidrag.

Dit kontingent vil bestå af følgende dele:

Fagforening – Her går kontingentet til professionelt arbejde indenfor pædagogikfaget, hvor du som medlem kan få hjælp til bl.a. lønaftaler, overenskomster, konfliktunderstøttelse og rådgivning.

A-kasse – I princippet har det ikke noget at sige, hvilken a-kasse du er medlem af, da dagpengesatsen er den samme hos alle a-kasser. A-kassen har til formål at sikre dig økonomisk, hvis du en dag bliver ledig. Den månedlige pris på a-kasse vil ikke kunne nedsættes, selvom du er medlem af fagforeningen.

Efterlønsbidrag – Det er helt op til dig, om du vil betale efterlønsbidrag eller ej. Kontingentet til efterløn giver dig mulighed for at trække dig hurtigere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Til en overkommelig pris kan du blive medlem af både fagforening og a-kasse sammen med 61.000 andre pædagoger i Danmark. Her bliver du medlem af et fagforbund, som prioriterer service og medlemstilfredshed højest. Alle BUPL’s medlemmer med tilknyttet e-mail adresse, får hvert år sendt en mail omkring medlemstilfredshed. Undersøgelsen håndteres og udføres af MSI Research, som undersøger medlemmernes tilfredshed med fokus på BUPL’s ydelser og services. BUPL har valgt at bruge ressourcer på disse undersøgelser med det helt overordnede formål at forberede deres ydelser og services.

Tidligere undersøgelser har vist, at Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund har en høj medlemstilfredshed. Man kan dermed forvente et højt serviceniveau, hvis man melder sig i fagforening og / eller a-kasse. BUPL har en lang række afdelinger i hele landet, hvor du bl.a. finder afdelinger på Bornholm, Fyn, Midtjylland, Vestjylland, Storkøbenhavn, Vestsjælland og Østjylland. Kort sagt vil der være en stor chance for, at der findes en afdeling meget tæt på dig. Hvis du er i tvivl om, hvilken lokal fagforeninger du hører til, kan du finde din kommune på BUPL’s hjemmeside, hvorefter du vil blive henvist til den nærmeste afdeling.

Hos din lokale afdeling sidder der rigtig mange dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig videre. Når du er medlem af en faglig a-kasse, kan du være sikker på, at du kan få et gavnligt svar på dit spørgsmål. Du kan her blive medlem af en fagforening og a-kasse, som kæmper for dine rettigheder. BUPL a-kasse sikre dig desuden, at du aldrig havner i en situation, hvor du vil være tvunget til at flytte fra hus og hjem.

Du kan melde dig ind i BUPL a-kasse og fagforening ved at kontakte forbundet telefonisk eller alternativt melde dig ind via deres online tilmeldingsformular.