DjøfDJØF a-kasse er den oplagte arbejdsløshedskasse for danske akademikere. DJØF har flere end 82.000 medlemmer, der arbejder i det offentlige, i det private og i udlandet.

DJØF a-kasse

DJØF  er en faglig organisation for både jurastuderende og jurister samt samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske kandidater. Der er tale om en medlemsstyret organisation, som er politisk uafhængig til forskel fra mange andre a-kasser. Hos DJØF er der både fokus på driften og udviklingen af offentlige organisationer og private virksomheder.

A-kassen har et stort indblik i forskellige funktioner som økonomi, jura, ledelse, undervisning m.m. DJØF har specialiseret sig indenfor en lang række brancher, hvor de kan hjælpe med kompetent og relevant rådgivning. Du kan bl.a. få hjælp til at søge nyt job ved arbejdsløshed, skifte karrierespor eller med at udvikle dine kompetencer.

Brug for en ny billig a-kasse? Læs mere på forsiden – Klik her

Djøf a-kasseDJØF har mange års erfaring indenfor ansættelsesvilkår og har desuden en bred viden indenfor rådgivning om ansættelseskontrakter og forhandling af overenskomster.

DJØF har oplevet en stor vækst indenfor medlemstilfredshed blandt deres medlemmer. Det er lykkedes at øge medlemstilfredsheden ved at sætte kunden i fokus, samtidig med at medlemmerne har fået mere medindflydelse på udviklingen af DJØF.

Det er medlemmerne der står for at vælge bestyrelse og repræsentantskabet, som har ansvar for udvikling og strategisk arbejde hos DJØF. Som medlem er det muligt at deltage i det politiske arbejde, ligesom man kan vælge at blive frivillig til de regionale aktivitetsudvalg. Gennem ”DJØF Studerende” har organisationen en stor gruppe unge mennesker, som skaber et godt socialt og politisk miljø for andre unge og studerende.

Som medlem bliver man kaldt en DJØF’er, som er betegnelse for en person med en lang videregående uddannelse indenfor en specifik faggruppe. Det er typisk personer, som har læst jura, økonomi, statskundskab m.fl. Det er ligeledes muligt at blive medlem, hvis man studerer på en akademisk uddannelse, som dog skal have et erhvervsøkonomisk eller samfundsvidenskabeligt indhold.

Gå til Djøf hjemmeside

Fordele ved DJØF

Der er mange fordele ved at blive medlem af DJØF a-kasse. Nedenfor får du et indblik i, hvad DJØF kan tilbyde dig udover dagpenge ved ledighed:

Rådgivning
–    En af de helt store fordel ved DJØF er, at du kan snakke med en ekspert, som kan give dig et brugbart svar på dit spørgsmål / problemstilling. Der sidder rigtig mange eksperter klar hos DJØF rådgivning, som du kan komme i kontakt med via chat, mail, telefon eller ved personligt møde. Du kan få rådgivning og sparring indenfor følgende områder:

  • Selvstændig (Der er mulighed for at få specialiseret rådgivning for selvstændige, som ligeledes kan deltage i netværksmøder, mentorordninger og meget mere
  • Seniorliv og pension (Bliv bedre rustet til at tilrettelægge din seniorkarriere efter dine individuelle behov og krav)
  • Stress og arbejdsmiljø (DJØF kan give dig viden omkring håndtering af forskellige udfordringer på arbejdet, som f.eks. kan vedrøre stress og mobning)
  • Jobsøgning (Få hjælp til at skrive en god jobsøgning, som kan øge din chancer for at få dit drømmejob)
  • Ansættelsesvilkår (DJØF gennemgår de typiske ansættelsesvilkår, som primært er relevante for privatansatte)
  • Løn (Hos DJØF kan du blive klogere på overenskomstmæssig løn, samtidig med at du kan blive rådgivet indenfor lønforhandling og lønudvikling)
  • På DJØF’s hjemmeside finder du en lang række guides og informationssider, hvor der er fokus på overstående emner.

Arrangementer og kurser

DJØF a kasse for akademiker udbyder en lang række kurser og arrangementer, som man frit kan deltage i som medlem af DJØF a-kasse. På deres hjemmeside har de en arrangementskalender, hvor du kan se en oversigt over alle de aktuelle arrangementer. I den forbindelse er der en menu der hedder ”kurser og uddannelser”, som kan være interessant for dig, der gerne vil blive klogere på forskellige områder.

De forskellige arrangementer, kurser og foredrag er fordelt over hele Danmark, men størstedelen af arrangementerne foregår i København. Listen over kurser og foredrag er lang, og der vil med høj sandsynlighed også være et relevant arrangement for dig.

Kontante fordele og rabatordninger: Hos DJØF a-kasse får du desuden en masse medlemsfordele i form af attraktive rabatter og tilbud. DJØF kan bl.a. tilbyde kontante fordele indenfor forsikring og bank. Organisationen har en unik rabatordning, hvor man som studerende bl.a. kan spare 20 % på studiebøger og meget mere. Hvis man er medlem af Forbrugsforeningen, kan man få rabat i over 5000 forretninger i Danmark.

Se oversigt over de billigste a-kasser her

Henvisninger og mere viden:
Den store Danske: Djøf