DSA a-kasse er en uafhængig arbejdsløshedskasse, som er henvendt til alle lønmodtagere, som arbejder i sundhedssektoren. Det er en faglig a-kasse, som har rødder tilbage til 1942. Selve a-kassen blev grundlagt i 1980 og har i dag omkring 77.000 medlemmer fordelt over hele Danmark.

Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse

DSA a-kasse eller også kendt som Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse er en anerkendt organisation, som har specialiseret sig i sundhedssektoren. A-kassen har bl.a. specialiseret sig inden for følgende fagområder:

 • Sygeplejersker
 • Jordmødre
 • Fysioterapeuter
 • Radiografer
 • Bioanalytikere
 • Ergoterapeuter

Overstående er blot eksempler på nogle af de fagområder, som a-kassen har valgt at dække. Størstedelen af de 77.000 medlemmer arbejder inden for en af disse områder. I a-kassen er der et flertal af sygeplejesker, som sætter pris på en fagligt afgrænset a-kasse.

Mange medlemsfordele hos DSA a-kasse

Melder du dig ind i DSA A eller også kendt som Dansk Sygeplejeråd a-kasse, kan du opleve en lang række medlemsfordele. Medlemsfordelene kommer både selvstændige, lønmodtagere, nyuddannede, studerende og ledige til gode. Du får en masse fordele, som du ikke nødvendigvis kan få hos konkurrerende a-kasser. Udover at være økonomisk sikret ved arbejdsløshed, er der også mange andre fordele:

1. Mulighed for udbetaling af feriedagpenge
Hvis du har modtaget ydelser fra DSA eller din kommune, kan du søge om feriedagpenge. Det kan ske i forbindelse med sygdom eller barsel. Såfremt det er muligt, bør du søge om feriedagpenge i god tid. Dermed kan du øge dine chancer for at få godkendt din anmodning.

2. Professionel rådgivning og sparring
Sætter du pris på professionel rådgivning og sparring via dit arbejde og karriere, så vil du kunne få stor gavn af at være medlem af DSA a kasse. Du vil blive sat i forbindelse med konsulenter og eksperter, som har en stor viden og erfaring inden for de fagområder, du beskæftiger dig med i dit daglige arbejde. Du kan bl.a. få sparring i forbindelse med jobsøgning, hvis du har brug for hjælp til at skrive den perfekte jobansøgning og CV. Der er også mulighed for at få vejledning omkring barsel og sygdom, hvor du vil komme i kontakt med dygtige socialrådgivere.

3. Adgang til job- og kursussøger
Som medlem af Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse får du også adgang til deres unikke job- og kursussøger. Der er tale om to omfattende databaser, hvor du kan søge om henholdsvis ledige job og aktuelle kurser. Du kan finde relevante jobs og kurser på baggrund af din geografiske position. Du får adgang til de to databaser ved at logge ind med dit personlige DSA login.

4. Integreret shop for alle medlemmer
Danske Sundhedsorganisationers a-kasse skiller sig også ud fra andre a-kasser ved at have sin egen webshop tilknyttet. I shoppen er der mulighed for at købe udvalgte mærkevarer med store besparelser. Du kan dermed spare mange penge på forbrugsvarer fra nogle af de førende brands, som bl.a. omfatter B&O, Georg Jensen, Eva Solo, Bosch og Blomsterberg.

5. Fagrelaterede teammøder
Når du er medlem af DSA, får du mulighed for at deltage i en lang række teammøder. Disse teammøder kan give dig både inspiration og nyttige redskaber til arbejdsliv og jobsøgning. Møderne er som udgangspunkt åbne for alle medlemmer, men der er enkelte af møderne, som er tilegnet ledige. Teammøder kan f.eks. omhandle emner såsom mindfulness, stresshåndtering, netværk, positiv psykologi, jobansøgning og mange andre interessante emner.

DSA a-kasse samarbejder med 6 store samarbejdsorganisationer i Danmark. Der er tale om følgende organisationer:

 • Danske Fysioterapeuter
 • Jordmoderforeningen
 • Radiografrådet
 • Dansk Sygeplejerråd
 • Danske Bioanalytikere
 • Ergoterapeutforeningen

Medlemskab hos DSA a-kasse

Ønsker du at blive medlem af DSA a-kasse, så skal du være 18 år gammel, dansk statsborger og have fast bopæl i landet. Derudover skal du beskæftige dig inden for et eller flere af a-kassens områder. Det er muligt at blive medlem af a-kassen, selvom man ikke har en sundhedsfaglig professionsuddannelse. Hvis du ikke har det, er det et krav, at du enten har gennemført eller studerer en fagligrelateret kandidatuddannelse. Det er desuden muligt at blive medlem af a-kassen, selvom man ikke er medlem af en faglig organisation.

DSA akasse er en af Danmarks billigste a-kasser, som udelukkende er egnet for personer med en sundhedsfaglig professionsuddannelse. Det koster kun en lav månedlig ydelse / kontingent at blive medlem af a-kassen, som giver dig ret til udbetaling af dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. I den forbindelse er der også mulighed for at spare op til efterlønsordningen. Det er helt op til dig at vælge, om du vil være en del af denne efterlønsordning. Kontingentet bliver altid opkrævet kvartalsvis – altså betaling hver 3. tredje.

DSA a-kasse studerende

Som studerende kan du blive fritaget for at betale kontingent. Gratis medlemskab i a-kassen er nemlig muligt for dig, som beskæftiger dig med en faglig uddannelse. Gratis studiemedlemskab er et tilbud for personer, som er under 30 år gammel. Dermed kan du få gratis medlemskab i a kasse DSA op til 5 år, som dog har visse forudsætninger. Et gratis studiemedlemskab kan nemlig kun lade sig gøre, hvis du ikke har en indkomst, som overstiger den maksimale dagpengesats.

Læs også: a-kasse for studerende

Du kan gøre det samme som 77.000 andre danskere og melde dig ind i DSA a-kasse her og nu.