Lærernes a-kasse er en faglig a-kasse, som har eksisteret siden 1985. A-kassen har i dag over 78.000 medlemmer, som beskæftiger sig med undervisning. Lærernes fagforening og a-kasse har hovedbase i København, men har også afdelinger i Esbjerg, Odense, Aalborg og Århus.

Lærernes a-kasse og fagforening

Den danske organisation består af henholdsvis a-kasse og fagforening, som er henvendt til alle undervisere. A-kassen er henvendt til alle undervisere, som er medlem af én af disse fagligt afgrænsede organisationer:

  • Frie Skolers Lærerforening (FSL)
  • Danmarks Lærerforening (DLF)
  • Uddannelsesforbundet (DTL)

Medlemmerne er fordelt over hele landet, hvor en høj procentdel arbejder som enten ungdoms- og voksenunderviser, folkeskolelærer eller underviser på en efterskole. I øjeblikket er Lærernes fagforening og a-kasse den førende organisation blandt danske undervisere. Der er fortsat stor interesse for organisationen, hvor man oplever stødt stigende medlemstal.

Disse fordele får du som medlem

Hos a-kassen betaler du et beskedent månedligt kontingent, hvor du kan få glæde af en lang række medlemsfordele.

1. Økonomisk sikkerhed / dagpenge – Først og fremmest er du naturligvis økonomisk sikret, hvis du er medlem af a-kassen. Såfremt du er uheldig og bliver ledig, vil du få udbetalt dagpenge hver eneste måned. Den reelle dagpengesats er ikke afhængig af din formue eller værdier. Såfremt du er nyuddannet og ikke har optjent nok feriepenge, vil du ligeledes have mulighed for at få udbetalt dagpenge.

2. Rådgivning – Som medlem af a-kasse og fagforening kan du få glæde af kompetent rådgivning. Du er allieret med en forening, som har et stort kendskab til den faggruppe, du tilhører i øjeblikket. Dermed kommer du kontakt med rådgivere, som har et kendskab til de problemer og udfordringer, du kan komme til at støde på i dagligdagen. Du kan bl.a. bede om rådgivning, hvis du søger nyt job og har brug for hjælp til at skrive den perfekte jobansøgning, CV eller noget helt tredje. Lærernes a-kasse har tætte relationer til faglige organisationer, hvilket kan komme dig til fordel i forbindelse med jobsøgning.

3. IT-kurser online – Du bliver medlem af en moderne a-kasse og fagforening, som tilbyder gratis IT-kurser på nettet. Det er kurser, som kan styrke dine kompetencer og hjælpe dig med at øge dine jobmuligheder. Det er f.eks. mulighed for at tage kurser i Photoshop, Microsoft og sociale medier.

4. Foredrag med interessante personligheder – Hvert år bliver der afholdt en lang række interessante foredrag.  Som medlem er det helt gratis at deltage, og du skal blot huske at tilmelde dig på nettet. Disse foredrag vil typisk finde sted i oktober og november og foregår  på Læreruddannelserne.

5. Workshop – Lærernes a-kasse afholder mange workshops, som du ligeledes kan booke dig på online. En workshop kunne f.eks. handle om brugen af LinkedIn, ligesom det kunne handle om den perfekte jobsamtale. Disse workshops er både henvendt til lønmodtagere og ledige, som kan se værdi i at udvide sine kompetencer og få gavn af nye værktøjer.

6. Lærerige arrangementer – Der bliver jævnligt afholdt arrangementer, som appellerer til alle faggrupper. De aktuelle arrangementer fremgår på a-kassens hjemmeside, hvor du bl.a. kan deltage i jobsparring, teammøder, orienteringsmøder, karrieredag og meget mere. Det er altid gratis at deltage i disse arrangementer, hvis du er aktivt medlem.

7. Jobformidling – A-kassen arbejder tæt sammen med skoleledere i hele Danmark. Det giver dig mulighed for at komme i betragtning til et job, selvom stillingen ikke nødvendigvis er offentliggjort. Dermed kan du komme øverst i ansøgningsbunken og øge dine chancer for at få et job som underviser.

Læs også: 10 tips til jobansøgning

8. Ledighedsforsikring – Som tillægsydelse har du mulighed for at tegne en ledighedsforsikring. Takket være ledighedsforsikringen kan du supplere dine dagpenge, så du kan få op til 80 % af din tidligere indkomst. Det er værd at bemærke, at ledighedsforsikringen er fradragsberettiget. Du kan med fordel tegne en ledighedsforsikring, hvis du tvivler på, at dagpenge kan dække dine faste udgifter.

Gratis studiemedlem i Lærernes a kasse

I Lærernes a-kasse kan du blive medlem kvit og frit, hvis du er under uddannelse. Det kræver, at du er 30 år og er under uddannelse. Såfremt du er over 30 og studerer, så kan du ikke få et gratis medlemskab, men du kan få nedsat dit kontingent. Det vil være særligt relevant at tegne et studiemedlemskab senest et år før, du afslutter din uddannelse. Hvis du har mere end et år tilbage på din uddannelse, kan du principielt få udbetalt dagpenge dagen efter, du afslutter din uddannelse. Når du melder dig ind i a-kassen, skal du huske at angive, at du er studerende. Vær opmærksom på at et gratis medlemskab naturligvis kræver, at du er i gang med en faglig relateret uddannelse som f.eks. skole- eller gymnasielærer.

A-kasse og fagforening med stor fokus på kundeservice

Hos Lærernes a kasse er kundeservice en af de parametre, som bliver vægtet højest. Det er muligt at kontakte a-kassen på alle hverdage, hvilket kan foregå pr. telefon såvel som chat og mail. Ydermere er der mulighed for at møde personligt op på en af de 5 afdelinger, som befinder sig i de største storbyer. Det er både nemt og sikkert at kontakte a-kassen elektronisk. Som medlem sender du nemlig beskeder via et digital medlemssystem, som bærer præg af høj sikkerhed.

A-kassen har primært 2 mål, som de arbejder målrettet på at opnå. Der et ønske om at blive blandt de 5 bedste a-kasser, ligesom man har et ønske om at blive blandt de 10 bedste arbejdspladser.  Der bliver konstant arbejdet på nye tiltag og optimeringer med fokus på at opnå disse mål. Der er særligt stor fokus på effektivitet, selvbetjening og servicering af medlemmer.

Der bliver arbejdet intensivt på at opnå den højeste medlemstilfredshed. Ydermere er der stor fokus på arbejdsglæde og sammenhold internt i foreningen, som man mener vil komme medlemmerne til gode.

Det tager kun ganske få minutter at blive medlem af Lærernes a-kasse på nettet.