NNF A-kasseFødevareforbundet NNF er et forbund, du bør kende til, hvis du arbejder indenfor fødevareindustrien. Fødevareforbundet blev stiftet i 1980 og er en sammenslutning af Dansk Slagteriforbund Mølleriarbejdernes Forbund og en række andre forbund.

Forbundet arbejder inden for en lang række brancher, som bl.a. omfatter mejeri, tobak, slagter, bager samt sukker- og chokoladeindustrien.

Bedste a-kasse indenfor fødevareindustrien

Som medlem af Fødevareforbundet er du sikret en lang række medlemsfordele. Det er almindeligt, at man er sikret ordnede forhold såsom overenskomst og tillidsfolk, men NNF har også en mange andre fordele. Har du problemer med din arbejdsgiver, får en uberettiget fyreseddel, bliver ramt af en arbejdsskade eller en helt fjerde ting, så er der hjælp at hente hos Fødevareforbundet. Nedenfor bliver du præsenteret for de mest væsentlige fordele, som du får som medlem.

Overenskomster

 • Hos fagforeningen bliver der hele tiden arbejdet målrettet med at sikre medlemmerne de bedste løn- og arbejdsvilkår. Du bliver dermed medlem af et fagforbund, som kæmper for dine rettigheder, hvilket kan gøre din hverdag lidt nemmere. Overenskomsten er din form for sikkerhedsnet, da det garanterer dig de bedste arbejdsforhold. På NNF’s hjemmeside kan du finde din overensomkost ved at vælge den overenskomst, du er omfattet af. Såfremt du er i tvivl om, hvilken overenskomst du arbejder under, skal du tage kontakt til din tillidsrepræsentant.

Uddannelse

 • Hvis du er interesseret i at videreuddanne dig, kan du ligeledes få glæde af NNF’s mange tilbud. Fagforbundet har nemlig bred viden og erfaring på uddannelsesområdet og vil dermed kunne hjælpe dig med at opfylde dine uddannelsesmæssige behov. Fagforeningen kan hjælpe dig med at besvare generelle og specifikke spørgsmål om brancherelaterede uddannelser. Der er rigtig mange relevante uddannelser for både unge og voksne.

Forsikring

 • Som medlem af fagforeningen vil du automatisk være med i Alkas gruppelivsforsikring. Derudover er der en lang række individuelle forsikringer, som du kan vælge at tegne til fordelagtige priser.

LO Plus Guldkort

 • Når du er meldt ind, kan du bestille et LO Plus Guldkort kvit og frit. Med dette guldkort kan du få rabat i mere end 1.500 butikker, og du kan tilmed følge dit forbrug via netbank. Du kan endda vælge at bruge dette LO Guldkort som kreditkort, og du slipper for kortgebyr.

Fordelagtige priser ved leje af feriehuse

 • Som medlem har du tilmed mulighed for at leje lækre ferieboliger i bl.a. Marielyst, Nordjylland og Norge til overkommelige priser.

Social rådgivning

 • I tilfælde af sygdom, nedslidning eller andre personlige problemer kan du ligeledes få hjælp af din fagforening, som tilbyder social rådgivning.

Internationalt netværk

 • Sidst, men ikke mindst får du adgang til et stort, nationalt netværk. Langt de fleste medlemmer arbejder hos virksomheder, som enten er en del af en udenlandsk koncern eller hos en dansk koncern med udenlandske aktiviteter. NNF har en lang række internationale samarbejdspartnere såsom EFFAT, UNI og IUL.

NNF a-kasse og fagforening – Det skal du vide

Såfremt du enten er slagter, bager, eller kommer på en anden måde beskæftiger dig inden for fødevareindustrien, vil det være oplagt at melde dig ind i Fødevareforbundet. Der er tale om en faglig a-kasse, som retter sig mod lønmodtagere, der arbejder med produktion og salg af fødevarer. Der er også adgang for studerende, som har ønske om at uddanne sig indenfor hovedområderne.

NNF fagforening har seks afdelinger, som er fordelt over hele landet. Du finder de seks afdelinger i følgende områder:

 • Sjælland og Øerne
 • Lillebælt / Fyn
 • Sydjylland
 • Østjylland
 • Midt og Vestjylland
 • Nordjylland

Uanset hvor du er bosat i Danmark, vil der altså ligge en afdeling i nærheden af dig. Hver enkelt afdeling har forskellige arrangementer, som man kan deltage i. Det er ligeledes den nærmeste afdeling, du skal besøge, hvis du skal deltage i et arrangement eller holde et møde med en rådgiver.

NNF har i dag omkring 30.000 medlemmer på landsplan. Fødevareforbundet kan prale af at have en høj medlemstilfredshed på 76 %. Som medlem bliver du sikret rent økonomisk, hvis du bliver arbejdsløs. Derudover bliver du også hjulpet med at komme tilbage til arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt igen. Den største fordel ved at melde sig i forbundet er, at de har et godt kendskab til netop dit fag og dermed også dine arbejdsvilkår. Med NNF overenskomst er du f.eks. sikret den rette løn med udgangspunkt i din stilling.

Det er en stor fordel at være medlem af en faglig a-kasse, hvis man vil gerne vil hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Du kan bl.a. få hjælp til jobansøgning og andre praktiske ting, som gør det nemmere at finde et nyt job.

Det er ligeledes værd at nævne, at NNF har deres egen jobbase, hvor du kan finde alle ledige job indenfor forskellige brancher i fødevareindustrien. Der skulle dermed være god mulighed for, at du kan finde et job, som du finder interessant. Det er op til dig, om du vil være medlem af både a-kasse og fagforening. Dog kan der være en række fordele – både økonomiske og praktiske ved at samle a-kasse og fagforening hos én og samme forening.

Du kan vælge at melde dig ind i a-kassen og fagforening allerede i dag, ligesom 30.000 danskere allerede har gjort. Hos NNF bliver du medlem af et seriøst fagforbund til et lavt månedligt kontingent.

Gå til forsiden over a-kasser