Serviceforbundet a-kasse er et traditionsrigt forbund med eksistens siden 1911. Forbundet er også gået under navnet Funktionærforbundet og Serviceforbundet (FS), som nu blot er omdøbt til Serviceforbundet. Foreningen omfatter både fagforening og a-kasse, som i dag består af 11 landssammenslutninger. Det er en faglig a-kasse, som dækker en lang række brancher inden for forbrugerservice.

Serviceforbundet fagforening og a-kasse

Som du allerede er bekendt med, omfatter Serviceforbundet både fagforening og a-kasse. De 11 landssammenslutninger repræsenteret en eller flere brancher. Alle lønmodtagere, selvstændige og nyuddannede som beskæftiger sig inden for de pågældende brancher, kan blive medlem af Serviceforbundet. Du kan blive medlem, hvis du beskæftiger dig inden for en af følgende brancher:

 • Flyvebranchen
 • Mejerister
 • Rengøring
 • Optikere
 • Vagt og sikkerhed
 • Raffinaderiteknikere
 • Faglig Puls
 • Ejendoms- og Servicefunktionær
 • Urmagere
 • Bankbetjente
 • Flyvebranchens Personale Union

Medlemmerne i Serviceforbundet a kasse og fagforening beskæftiger sig dermed i vidt forskellige brancher. Forbundet har et tæt samarbejde med de forskellige landssammenslutninger. Det giver dig mulighed for at blive medlem af et forbund, som har et kendskab til den branche og det fag, du beskæftiger dig med til daglig. I forbundet bliver der kæmpet for en masse vigtige formål, som typisk berører samtlige brancher inden for servicefaget.

Serviceforbundet a kasse har 4 regionskontorer, som er fordelt i hele landet. Kontorerne befinder sig i henholdsvis Odense, Esbjerg, Århus og Aalborg. Dermed er der højst sandsynligt et regionskontor i nærheden af dig.

Serviceforbundet varetager en lang række administrative opgaver for de deltagende landssammenslutninger. Det omfatter bl.a. IT-administration, opkrævning af kontingent og meget mere. Forbundet har en række vigtige visioner og værdier, som vægtes højt i virksomheden. Frihed, troværdighed og loyalitet er blandt de vigtigste værdier hos forbundet. Der er desuden stor fokus på at gøre en forskel, give plads til alle og bestræbelse på at sætte det enkelte medlem i centrum.

Fordele ved et medlemskab i Funktionærernes og Servicefagenes Arbejdsløshedskasse

Såfremt du arbejder inden for en af a-kassens fagområder, kan du blive medlem af . Det kræver dog også, at du er mindst 18 år gammel og er dansk statsborger. Du kan opnå en lang række medlemsfordele, hvis du vælger at melde dig ind i forbundet. Som altid kan du få udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs og er medlem af en a-kasse. Der er dog mange andre fordele ved dette forbund end blot udbetaling af dagpenge.

1. Adgang til konsulenter og rådgivere – Hvis du bliver arbejdsløs, vil forbundet gøre sit bedste for at hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. I den forbindelse vil du blive guidet igennem de mange regler og vilkår, der gør sig gældende på området. Det sidder rigtigt mange professionelle og erfarne konsulenter og rådgivere klar til at hjælpe dig. Er du f.eks. i tvivl om dine rettigheder, eller har du spørgsmål til efterløn, feriedagpenge, kurser eller noget helt fjerde, så kan du tage kontakt til forbundet. Der er mulighed for at få rådgivning på alle hverdage, hvilket foregår pr. mail eller telefon. Der er selvfølgelig også mulighed for at møde op på et af de 4 regionskontorer. Ydermere kan du også få juridisk rådgivning, hvis du får brug for det.

2. CV samtale – Som medlem kan du booke en CV samtale, hvis du har behov for assistance til at skrive det perfekte CV. I den forbindelse bliver du vejledt i, hvordan du bedst muligt viser dine erfaringer og kompetencer gennem dit CV. Du vil typisk blive sat i forbindelse med en karriererådgiver, som har mange års erfaring med at rådgive og vejlede medlemmer om at skrive et perfekt CV. Det er muligt at booke en CV samtale direkte på a-kassens hjemmeside. Du logger ind på Mit Forbund ved at anvende din Digitale Signatur eller NemID

Læs også: 10 tips til den perfekte jobansøgning

3. Rabatkort til 1.300 butikker – Funktionærernes og Servicefagenes a-kasse samarbejder med LO Plus, hvilket giver alle medlemmer mulighed for at opnå attraktive rabatter. Du får udleveret et personligt Lo Plus kort, som kan bruges i flere end 1.300 butikker i hele landet. Du kan spare mange penge på bl.a. forsikringer, telefoner, restauranter, tøj, ferier, oplevelser og meget mere. Ordningen har i øjeblikket 800.000 medlemmer, som kan få glæde af de mange fine rabatter.

4. Digital a-kasse – Serviceforbundet a kasse giver dig adgang til en digital a-kasse, som du kan bruge i forskellige sammenhænge. Som medlem kan du administrere din konto, og du kan skabe dig et komplet overblik over regler, udbetalinger, arrangementer og meget andet. Den digitale a-kasse byder på et simpelt og overskueligt interface, så du hurtigt kan finde det, du leder efter.

5. Udsendelse af fagblade – Ligesom det gør sig gældende for mange andre fagforeninger og a-kasser, så har Serviceforbundet selvfølgelig også sit eget fagblad. Fagbladet kaldes Service og bliver som udgangspunkt udgivet 6 gange om året. Som medlem kan du selv angive, om du vil modtage dette fagblad. I fagbladet er der naturligvis fokus på de fagområder, som forbundet har valgt at specialisere sig i. Dermed vil du kunne læse nyheder med stor relevans i forhold til den branche, du beskæftiger dig med til daglig.

Vil du have glæde af de mange medlemsfordele, kan du vælge at melde dig ind i Serviceforbundet a kasse og fagforening med det samme.