SL- eller Socialpædagogernes a-kasse er en statsanerkendt a-kasse med omtrent 39.000 medlemmer. Det er en fagligt afgrænset a-kasse, som har 10 afdelinger i hele landet. Organisationen samarbejder med International Association of Social Educators og Nordisk Forum for pædagogstuderende.

Medlemsfordele hos Socialpædagogerne

Melder du dig ind i Socialpædagogernes a-kasse, får du en lang række medlemsfordele, som du kan få stor glæde af. Disse fordele vil være fordelagtige at kende til, når du skal tage stilling til, om a-kassen er noget for dig eller ej. Medlemsfordelen omfatter bl.a. følgende:

1. Kompetent råd og vedledning
Hvis du på et tidspunkt kommer til at stå i en uheldig situation i forbindelse med dit arbejde eller din karriere, så kan du få kompetent vejledning. Det er muligt at få fagligt- såvel som juridisk vejledning, hvis du står med en eller flere udfordringer. Det kunne f.eks. være i en situation, hvor du ikke er dagpengeberettiget. Vi tager en faglig snak og finder i fællesskab en løsning, som passer dig. Hos Socialpædagogerne kan du højst sandsynligt få besvaret alle de fagrelaterede spørgsmål, som du evt. sidder inde med. Hvis du oplever problemer på din arbejdsplads, bliver du anbefalet at tage kontakt til den afdeling, der er tættest på dig og din arbejdsplads.

2. Lønsikring
Såfremt du er så uheldig og blive afskediget for arbejdsmarkedet, er der ingen grund til at gå i panik. Der er nemlig mulighed for at tegne lønsikring, hvor du er sikret 80 % af din tidligere løn. I den anledning kan du få udbetalt lønsikring i op til 6 måneder. Du betaler et beskedent månedligt gebyr for at være tilmeldt lønsikring. Det er obligatorisk for alle medlemmer og kan dermed ikke fravælges.

3. LO PLUS – Fordels- og rabatkort
Bliver du medlem af Socialpædagogerne a-kasse, bliver du tilbudt et LO Plus kort, som du kan få helt gratis. Der er tale om en fordels- og rabatkortsordning, som giver dig mulighed for at opnå store besparelser på dine daglige indkøb. Du kan bl.a. spare mange penge på cykler, mobiltelefoner, forsikringer, bøger og meget, meget andet. Kortet giver adgang til både kortfristede- og langfristede tilbud. Der er dermed altid mulighed for at gøre en god handel på diverse forbrugsvarer, hvor besparelserne er meget attraktive for enhver forbruger.

4. Lønforhandling
Socialpædagogernes a-kasse kan ligeledes være behjælpelig i en ansættelsessituation, hvor der skal forhandles om løn. Her kan a-kassens erfarne medarbejdere hjælpe med at få dig korrekt indplaceret lønmæssigt. Det er er tilbud, som du bør benytte dig af, så du kan få den højest mulige løn i forbindelse med et nyt job.

5. Kurser og arrangementer
A-kassen har en stor oversigt over de arrangementer, som du har mulighed for deltage i. Det omfatter både medlemsmøder og kurser vedrørende bl.a. kommunikation, personudvikling, stresshåndtering og meget mere. Som medlem kan du helt kvit og frit melde dig til disse mange kurser, konferencer og arrangementer. Det eneste du skal huske er at tilmelde dig de ønskede arrangementer på nettet.

6. Fagblade og nyhedsmagasiner
Der bliver flere gange årligt udgivet fagblade og nyhedsmagasiner, som er spækket med aktuelle nyheder og gode tips til socialpædagoger. Som medlem kan du selv administrere, hvorvidt du vil modtage disse fagblade og nyhedsmagasiner. Du har mulighed for at få tilsendt disse magasiner til din adresse, som du kan læse i ro og mag.

Er Socialpædagogernes a-kasse noget for mig?

Hvis du er socialpædagog og arbejder inden for a-kassens fagområder, vil det højst sandsynligt være den rette a kasse for dig. 39.000 socialpædagoger har allerede valgt at melde sig ind i a-kassen, og nu kan du gøre det samme. A-kassens medlemmer arbejder bl.a. med følgende mennesker:

  • Psykisk syge
  • Hjemløse
  • Kvinder på krisecentre
  • Udsatte børn og unge
  • Misbrugere

Generelt kan man sige om a-kassens medlemmer, at det er personer, som beskæftiger sig med udsatte børn, unge og voksne, som har brug for særlig støtte i dagligdagen. Organisationen arbejder for at forbedre løn- og arbejdsforhold og for at udvikle faglighed og synliggøre socialpædagogik. Socialpædagogernes landsforbund har på landsplan omkring 1050 tillidsrepræsentanter, som kæmper for dine rettigheder.

A-kassen er den eneste i Danmark, som har valgt at specialisere sig i socialpædagogik. Er du social pædagog, så er det altså i denne a-kasse, hvor du står bedst stillet, hvis du har brug for råd og vejledning. Du bliver sat i forbindelse med rådgivere og konsulenter, som kender til alle de udfordringer, som du kan støde på som socialpædagog.

Socialpædagogernes a-kasse henvender sig ikke blot til beskæftigede lønmodtagere og selvstændige, men også til ledige og nyuddannede. Den månedlige pris for at være medlem afhænger bl.a. af, om du har et fuldtids- eller deltidsarbejde. Hvis du er nyuddannet, kan du blive medlem helt gratis, hvis du opfylder en række krav.

Socialpædagogerne omfatter både a-kasse og fagforening. A-kasse og fagforening er altså én samlet organisation, hvor du ikke blot kan vælge én af delene.

Hvis du er overbevist om, at Socialpædagogernes a-kasse er noget for dig, kan du tilmelde dig via a-kassens online indmeldelse.