top menu

Billigste a-kasse

Selv med den billigste a-kasse er du økonomisk sikret modBilligste a-kasse arbejdsløshed. Når du har fundet det billigste alternativ indenfor a-kasser, kan du melde dig ind i løbet af ganske få minutter.

Under normale omstændigheder kan det være svært at gennemskue, hvilken a-kasse og fagforening, der er den billigste. Derfor guider vi dig til at finde den billigste fagforening og a-kasse i Danmark.

Få samme dækning med de billigste a-kasser som i de dyre

Hvis du en dag skulle være uheldig at miste dit job, vil du sætte stor pris på at være medlem af en a-kasse. Der findes rigtig mange a-kasser i Danmark, som alle sammen har den samme funktion. Uanset om du melder dig ind i den ene eller den anden a-kasse, betaler du for den samme ydelse i form af dagpenge ved arbejdsløs. Dagpengesatsen er bestemt af staten og afhænger derfor ikke af de enkelte a-kasser.

Prisen for a-kasse er i princippet den samme alle steder. Dog konkurrerer a-kasserne på det administrative gebyr, som man skal være opmærksom på. Hvis man virkelig skal spare mange penge, skal man melde sig i både a-kasse og fagforening samme sted. Ønsker du udelukkende at melde dig i en a-kasse, kan du med fordel gå efter det billigste alternativ.

Der er altså ingen grund til at betale for mange penge for sit medlemskab i en a-kasse. Har du fundet et billigere alternativ, kan og bør du skifte med det samme. Det eneste du skal gøre er at kontakte din nye a-kasse, og så de klarer de alt det administrative arbejde i forbindelse med overflytningen.

Billigste fagforening

Sammenligner man priser på fagforeninger, vil man finde ud af, at der er meget stor prisforskel. Modsat a-kasser bør man ikke udelukkende kigge på prisen. Mange af de danske fagforeninger henvender sig kun til en bestemt faggruppe. De faglige a-kasser henvender sig til bestemte faggrupper, mens de tværfaglige a-kasser typisk er åbent for alle faggrupper. Går man efter den billigste fagforening, skal man melde sig ind i en tværfaglig a-kasse. Sætter man pris på kompetent rådgivning og ekspertise indenfor et bestemt fagområde, bør man overveje en faglig a-kasse.

Billigste a-kasse og fagforening

Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis sammen. Det vil man finde ud af, hvis man kigger på fagforeningernes medlemstilfredshed. Det kan altså være ganske fornuftigt at melde sig ind i den billigste fagforening, hvor man også kan forvente en god service.

Find a-kassen, der passer til din faggruppe

Selvom a-kasser overordnet tilbyder den samme ydelse i form af dagpenge, er der alligevel forskel på de mange a-kasser. Hos nogle a-kasser er det muligt at deltage i både samtaler med en professionel konsulent og jobsøgningskurser. Selvom det primære mål er at finde den billigste a-kasse, kan det altså også være en idé at kigge på øvrige services. Der kan i dette tilfælde være en a-kasse, som passer bedre til netop din faggruppe.

Der kan være stor forskel på serviceniveau fra a-kasse til a-kasse. Nogen a-kasser er gode til løbende at sende information om dine pligter og rettigheder som dagpengemodtager. Andre a-kasser fungerer udelukkende som en arbejdsløshedskasse, som ikke tilbyder nogen ekstra services.

Benytter du dig af vores store oversigt over a-kasser og fagforening, vil du hurtigt kunne finde frem til de mest populære a-kasser. Klik her

Henvisninger og mere viden om:
Ug.dk – Den aktuelle ledighed og beskæftigelse i Danmark

Comments are closed.