Du kender nok til det med at skulle ud og have en fagforening. Om ikke andet, har du i hvert fald hørt om fagforeninger. Det kan eksempelvis være du er nyuddannet og ikke har været meldt ind i en fagforening før, og derfor skal til at være medlem af Akademikernes fagforening. Men det kan også være du har været på arbejdsmarkedet længe, men ikke hidtil har været i en fagforening akademiker.

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
Akademikernes a-kasseAkademikernes a-kasse
A-kasse for akademikere
Alle

200.000
kr. 467,-
Gratis for studerende
FTF AFTF A
Er Danmarks billigste tværfaglige a-kasse
Alle

140.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 167,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
Virksom a-kasseVirksom a-kasse
A-kasse for alle
Selvstændige

200.000
kr. 197,-
Gratis for studerende
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
CA a-kasseCA A-kasse
Ledelse, business og økonomi
Alle

63.000
kr. 50,-
Gratis for studerende
Min a-kasseMin A-kasse
Danmarks bedste 3 år i træk
Alle

97.000
kr. 490,-
Gratis for studerende
MA a-kasseMA A-kasse
Akademisk a-kasse
Alle

76.000
kr. 502,-
Gratis for studerende

Der er mange gode grunde til at være medlem af akademikernes fagforening, hvis du er uddannet inden for det akademiske felt. En af de helt store fordele er, at du har mulighed for at få rådgivning ved problemstillinger der kan opstå i de jobs uddannede akademikere kan varetage. Men ikke nok med det, hvis du er medlem af akademikernes fagforening, har du mulighed for at få en fagforening der kan være med til at sørge for du får de bedste vilkår på arbejdsmarkedet, netop fordi de har fokus på akademikere og deres job. Akademikernes fagforening er altså en rigtig god løsning, hvis du gerne vil have et godt bud på en fagforening for dig.

Bedste fagforening for akademikere

Der findes rigtig mange fagforeninger for akademikere, og derfor kan det være svært helt at finde ud af, hvordan man finder frem til den bedste fagforening for akademikere. Om ikke andet, er det en rigtig god ide at undersøge om der findes en fagforening der henvender sig til det akademiske felt du er uddannet indenfor. Det kan eksempelvis være du er uddannet indenfor økonomi, og derfor har brug for en fagforening akademiker, der kan hjælpe dig med problemstillinger på det felt. Det kan også være du er uddannet inden for it, humaniora eller noget helt fjerde. 

Hvis du har mulighed for at finde en fagforening der er tilknyttet dit felt, vil det klart være en fordel at vælge en af disse, da de har mulighed for at hjælpe og guide dig på arbejdsmarkedet. Men hvis du ikke kan finde en fagforening for akademiker, du synes passer til dig, kan du også vælge en fagforening der er mere tværfaglig, da det du ikke behøver være medlem af akademikernes fagforening. En tværfaglig fagforening for akademikere betyder, at du kan melde dig ind uanset type af ansættelse og erhverv. Der er både fordele og ulemper ved begge typer af dagforeninger, og derfor skal du undersøge grundigt, hvad der passer til dig.