Vi kender allesammen til det med at der er rigtig mange forskellige ting vi skal have styr på og have meldt os ind i. Hvis du arbejder inden for lærer branchen eller er lærerstuderende, er måske en god ide at blive meldt ind i en lærer fagforening.

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 139,-
Gratis for studerende
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 167,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
CA a-kasseCA A-kasse
Ledelse, business og økonomi
Alle

63.000
kr. 50,-
Gratis for studerende
Akademikernes a-kasseAkademikernes a-kasse
A-kasse for akademikere
Alle

200.000
kr. 467,-
Gratis for studerende
Min a-kasseMin A-kasse
Danmarks bedste 3 år i træk
Alle

97.000
kr. 490,-
Gratis for studerende
FTF AFTF A
Er Danmarks billigste tværfaglige a-kasse
Alle

140.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
MA a-kasseMA A-kasse
Akademisk a-kasse
Alle

76.000
kr. 502,-
Gratis for studerende

Men nu sidder du nok og tænker, hvorfor skal jeg være medlem af en fagforening? Det er mange gode grunde til at være medlem af en fagforening. En af dem er, at de kan hjælpe dig, hvis der skulle opstå problemer på arbejdsmarkedet. Det kan eksempelvis være der er en problemstilling med dine kollegaer eller din arbejdsgiver, hvor fagforeningen lærer kan gå ind og hjælpe med rådgivning på området. En anden ting, lærernes fagforening kan gøre, er at sørge for du har gode vilkår på arbejdsmarkedet. Det vil sige at de kan være med til at forhandle arbejds- og lønvilkår. Derfor kan det altså være en god ide at melde dig ind i en fagforening for lærer.

Fagforening lærer

Hvis du synes dette lyder som en god ide, kan det være en god ide at melde dig ind allerede som studerende, hvor du har mulighed for at få medlemskabet til studierabat. Hvis du ikke længere er studerende og allerede er på arbejdsmarkedet, kan det være en god ide at melde dig ind i en fagforening lærere allerede i dag.

Fagforening for lærer

Vil du gerne melde dig ind i en fagforening? Men er lidt i tvivl om hvilken det skal være, kan det være en god ide at finde en fagforening for lærer, der er tilknyttet branchen. Det kan eksempelvis være Danmarks lærerforening, der er Lærernes fagforening eller lærerstandens fagforening.

Det gode ved at melde sig ind i en fagforening, der er tilknyttet den branche man arbejder i, er at denne fagforening lærer har mulighed for at udøve specifik rådgivning til dig som lærer. Når du melder dig ind i fagforening lærer, er lærernes fagforening kontingent på  297 kroner i måneden. Hvis du ikke ønsker at være medlem af en fagforening lærer, der henvender sig specifik til dit felt, har du mulighed for at melde dig ind i en mere tværfaglig fagforening. Der stadig har mulighed for at rådgive dig, hvis der skulle opstå problemer på arbejdsmarkedet.

Fordelen ved en tværfaglig fagforening, er at de ofte er billigere. Men hvis du gerne vil have en fagforening, der kan hjælpe dig lige præcis på dit område, er det en rigtig god ide at vælge fagforening lærer.