Er du nyuddannet pædagog eller har været pædagog i længere tid, kender du nok til det med at skulle have en fagforening pædagog. Men nogle gang kan det dog være svært helt at finde frem til, hvilken fagforening der er den bedste for dig, da der er mange forskellige muligheder.

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 139,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende

Først og fremmest, er det en god ide at sætte sig ind i fordelene ved at være medlem af en pædagog fagforening, eller en fagforening generelt. Det gode ved at være meldt ind i en fagforening, er at de har mulighed for at hjælpe dig, hvis der skulle opstå spørgsmål eller problemstillinger på arbejdsmarkedet. En anden ting er, at hvis du vælger en fagforening for pædagoger, kan netop denne fagforening være med til at forbedre vilkårene på arbejdsmarkedet, så du får en bedre tid i arbejde. 

Når du skal vælge en fagforening pædagog, er det en rigtig god ide at undersøge dine muligheder grundigt. På siden her, har du mulighed for at se, hvilke fagforeninger der er fagforening pædagoger. Hvis du gerne vil finde den helt rigtige for dig, kan det være en rigtig god ide at gå ind på de forskellige fagforeningers hjemmesider og læse endnu mere omkring dem. Det kan være en fordel at læse lidt på, hvad pædagogernes fagforening kan tilbyde dig, og hvordan dine behov kan blive dækket. Hvis du er det mindste i tvivl, kan det være en fordel at ringe til fagforeningen og få rådgivning. 

Men selvom det er en rigtig god ide at være medlem af fagforening pædagog, fordi de har mulighed for at hjælpe dig med specifikke problemstillinger og sikre dig gode vilkår i branchen, er der også andre muligheder for fagforening. Der findes nemlig, ud over de forskellige pædagog fagforening, en række tværfaglige fagforeninger, hvor du kan være medlem uanset dine ansættelsesforhold og erhverv. Disse fagforeninger favner bredere, men kan stadig hjælpe med problemstillinger på arbejdsmarkedet.