Arbejder du som socialpædagog, er det en rigtig god ide, at du melder dig ind i en socialpædagog fagforening. Når du netop melder dig ind i en fagforening for socialpædagoger ved du, at fagforeningen varetager dine interesser og vilkår samt, at de har viden inden for disse vilkår og krav. Socialpædagogernes fagforening arbejder desuden også for attraktive løn- og ansættelsesvilkår for deres medlemmer og arbejder netop med at formidle dette til arbejdsgiverne. Melder du dig ind i en socialpædagog fagforening, er du sikret deres støtte, hvis du skulle opleve problemer med din arbejdsgiver såsom, at du bliver behandlet uretfærdigt eller at de ikke overholder dine krav og vilkår.

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 167,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 139,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
Virksom a-kasseVirksom a-kasse
A-kasse for alle
Selvstændige

200.000
kr. 197,-
Gratis for studerende
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
CA a-kasseCA A-kasse
Ledelse, business og økonomi
Alle

63.000
kr. 50,-
Gratis for studerende

Udover at varetage dine interesser indenfor løn- og ansættelsesvilkår, vil en fagforening for socialpædagoger også håndtere arbejdstider. Arbejder du som socialpædagog, kan du højst sandsynligt nikke genkendende til, at det kan være meget hårdt arbejde. Derfor går det ikke, at en arbejdsgiver giver sine medarbejdere for mange arbejdstimer, så det ender med at man som medarbejder oplever stress. 

Det er en fordel at melde sig ind i en fagforening socialpædagog, når du arbejdet indenfor faget, da du er forsikret at fagforeningen ligger inde med den korrekte viden, frem for hvis du melder dig ind i en generisk fagforening, som måske ikke vil have den samme ekspertise som socialpædagogernes fagforening. 

Socialpædagogik er et hårdt fag, hvor der netop arbejdes med mennesker med særlige behov, derfor er det også vigtigt, at socialpædagoger har gode arbejdsvilkår og et godt arbejdsmiljø, så de kan passe deres arbejde ordentligt, dette sørger en socialpædagog fagforening for.