Hvad er en gul fagforening? I Danmark er det normalt, at der er forskel på alminddelige fagforeninger og de gule fagforeninger. Disse gule fagforeninger er skabt, så du har en mulighed for at melde dig ind i den gule fagforening, en politisk uafhængig lønmodtagerorganisation. Disse gule fagforeninger står udenfor de traditionelle hovedorganisationer, som Fagbevægelsens Hovedorganisation og AC, og du kan altså tilmelde dig disse gule fagforeninger, så du er sikker på, at du kan være medlem af en helt neutral fagforneing og stadig få den hjælp og service, som du har krav på med en god fagforneing.

I tabellen nedenfor kan du se nogle gule fagforeninger.

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 167,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 139,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende

Hvad er gule fagforeninger?

Men hvad gør en gul fagforening, og hvad er gule fagforeninger egentlig? En gul fagforening tilbyder som regel alle en meget billig fagforening og en billig a kasse, som gør, at du er sikret, skulle du miste dit arbejde og har brug for dagpenge. Business Danmark er her dog undtaget herfra, da de kun er en gul fagforening og ikke tilbyder en a kasse. Når du tilmelder dig en gul fagforening, så kan du få hjælp til forskellige punkter, når det kommer til dit arbejdsliv. Du kan for eksempel få juridisk hjælp, uanset hvor billig den gule fagforening er, som du har valgt.  De gule fagforeninger betydning er altså stor på det danske arbejdsmarked. 

Når du kigger på de gule fagforeninger medlemstal, så kan du se, at der er flere fagforneinger, som har over 100.000 medlemmer. De gule fagforeninger medlemstal viser altså en klar succes hos dem, som er en del af arbejdsmarkedet, men som gerne vil have mulighed for at vælge en neutral fagforening.

Der findes online, en “Gule fagforeninger liste”, som du kan benytte dig af, når du gerne vil finde en gul fagforening, som kan hjælpe dig og give dig rådgivning i hverdagen. Eller du kan se vores liste ovenover. Så er du sikret den hjælp til, som du skal bruge til at finde nyt arbejde, skulle du blive arbejdsløs, eller hvis du har brug for vejledning i ansættelse og løn på din arbejdsplads.