BilligAkasseGuide er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Den første a-kasse blev grundlagt for over 100 år siden. Der er sket meget gennem tiderne. Mange nye a-kasser har set dagens lys, og der er sket flere ændringer på det lovgivningsmæssige område. I dag opdeler man arbejdsløshedskasser i to overordnede kategorier bestående af faglige a-kasser og tværfaglige a-kasser.

Hvad er a-kasse?

A-kasse er blot en forkortelse for arbejdsløshedskasse, men faktum er, at de fleste danskere bruger den forkortede udgave af begrebet. De mange a-kasser er mest kendt for at udbetale dagpenge, men organisationerne varetager rent faktisk også mange andre opgaver. I de seneste årtier har a-kasserne fået tildelt et stigende antal opgaver fra det offentlige. A-kasserne har pligt til at udbetale dagpenge til berettigede medlemmer, men skal også holde vejledningssamtaler, udbetale efterløn og varetage forskellige indberetninger.

1 års anciennitet er et ufravigeligt krav for at opnå retten til dagpenge, så det er ikke nok blot at melde sig ind i en a-kasse. Du har dog lov til at skifte a-kasse, så ofte du ønsker, da din anciennitet følger med dig, når du skifter arbejdsløshedskasse.

Ekstra ydelser

Et medlemskab i en a-kasse kan betegnes som en forsikring mod arbejdsløshed, men du kan også forsikre dig på andre måder. Det kræver blot, at du takker ja til nogle af de ekstra ydelser, som du bliver tilbudt hos a-kassen. Du har eksempelvis mulighed for at tegne lønsikring, hvis du vurderer, at du umuligt kan få hverdagen til at hænge sammen, hvis din eneste indkomst består af dagpenge.

Du kan ikke slippe for at betale kontingent, hvis du tegner et medlemskab i en a-kasse, men du bestemmer naturligvis selv, om du vil tilkøbe nogle af de mange ekstra ydelser.

Fuldtidsforsikring eller deltidsforsikring

Der findes to forskellige måder, hvorpå man kan blive forsikret mod arbejdsløshed. Man kan enten blive fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret, afhængig af hvor mange timer man arbejder om ugen. Langt de fleste lønmodtagere vælger at tegne en fuldtidsforsikring, men er du i tvivl, så bør du rådføre dig med din a-kasse. Det er nemlig ikke underordnet, om du vælger den ene eller anden forsikring.