1. Hjem
  2. Lønsikring

Lønsikring




INDHOLDSFORTEGNELSE

I et samfund hvor fyringsrunder og nedskæringer er blevet en større del af vores hverdag, vil det være værd at tage stilling til lønsikring. Mister man sit job, vil man havne i en situation, hvor man sætter sin egen og familiens økonomi under pres.

Uanset hvilken jobtitel man har, og hvilke kompetencer man råder over, kan man aldrig sikre sig hundrede procent mod at blive ramt af fyringsrunder og nedskæringer. Vi guider dig omkring de mange gode grunde til at vælge en forsikring, og hvordan og hvorledes du kan bære dig ad med at blive lønsikret.

Skal jeg tegne lønsikring?

Lønforsikring er en økonomisk sikkerhed, som vil kunne fungere som et supplement til dagpenge, hvis man bliver ledig. Man kan dermed definere lønsikring som en forsikring, som sikre økonomisk sikkerhed ved ledighed. Dermed er det muligt at slippe de økonomiske bekymringer og i stedet fokusere på at finde et nyt job. Hvorvidt man vælger at tegne en forsikring er op til den enkelte dansker. Det er ikke et lovkrav at tegne indkomstsikring, men det kan ikke desto mindre være en god idé.

Læs også om: Billig a-kasse

Lønsikring er noget man bør købe, før man vurderer sit job til at være i fare. Hvis man først tegner lønforsikring på det tidspunkt, hvor krisen er indtruffet, kan det være for sent. I de fleste tilfælde skal de mest fyringstruede betale mere for lønforsikring end andre, hvilket gør det relevant at tegne lønforsikring, før ens job for alvor er udsat. Hvis man er meldt ind i en a-kasse, kan man som bekendt få udbetalt dagpenge ved ledighed. Det er dog langtfra alle danskere, som kan bevare en stabil økonomi udelukkende med dagpenge. Ikke desto mindre bør du tage stilling til, om du kan klare dig med dagpenge, hvis du bliver ledig. Såfremt dagpenge ikke er tilstrækkeligt til at finansiere dine månedlige udgifter, vil lønforsikring være et oplagt valg. Tegner du lønsikring, har du stort set mulighed for at bevare din indtægt.

Uanset om man er i fare for at miste sit job eller ej, kan det være anbefalelsesværdigt at tegne en lønsikring. Dog bør du først sætte sig ind i kravene for optagelse af lønforsikring, som kan variere fra selskab til selskab. Du bliver præsenteret for de mest gængse krav nedenfor:

  • Du er medlem af en a-kasse og har en fast månedlig indkomst
  • Du er enten lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende
  • Du har været i arbejde i de seneste 6 måneder
  • Du skal være i aldersgruppen 18-60 år

Overholder du de overstående krav, vil du have mulighed for at tegne en lønforsikring. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at der typisk er en karenstid på 1-12 måneder, som du skal have afsluttet, før du kan få udbetalt penge. Ud fra overstående kriterier vil du kunne finde det forsikringsselskab, som dækker dine personlige krav og behov. FTF A og Krifa er blot eksempler på to a-kasser, som kan tilbyde dig økonomisk sikkerhed i form af lønsikring.

Dansk Lønsikring

Dansk Lønsikring tilbyder - i samarbejde med Topdanmark - en yderst attraktiv lønsikring. Som medlem kan du få dækket op til 90 % af din løn samt nyde godt af den gode service. Du behøver hverken at være meldt ind i en a-kasse eller være tilknyttet et jobcenter for at benytte dig af lønsikring. Lad os se lidt nærmere på forsikringen.

Dansk Lønsikring – fordele ved denne forsikring

Dansk Lønsikring er på mange måder et attraktivt produkt. Det er attraktivt af følgende grunde:

  • Få dækket op til 90 % af din løn ved ledighed
  • Få fuldt skattefradrag
  • Få udbetaling fra 1. ledighedsdag
  • Undgå at bruge tid på a-kasser og jobcentre

Sætter du pris på tryghed og sikkerhed i hverdagen, kan du med god samvittighed gøre brug af lønsikring. Du betaler en relativ beskeden pris for at kunne sove trygt om natten. Det er ikke lovpligtigt at tegne en sådan forsikring, men det er til gengæld sund fornuft. Overvej derfor en ekstra gang, om du ikke bør tegne en forsikring.

Hvad koster lønsikring?

Det vil naturligvis ikke give megen mening at opkræve det samme beløb fra alle medlemmer, da der som bekendt er stor forskel på, hvor meget vi danskere tjener. Derfor har Dansk Lønsikring besluttet sig for at lade prisen afhænge af din månedsløn.

Du vil alt efter din løn skulle betale omkring 389-1.456 kr. efter skat pr. måned. Dansk Lønsikring dækker lønninger op til 90.000 kr. om måneden.

I beregningsfasen kan du selv vælge, om du vil gå direkte til bestilling, eller om du vil ringes op. Du bør bede om at blive ringet op, hvis du gerne vil vide mere om forsikringen, inden du træffer en endelig beslutning. Dansk Lønsikring og Topdanmark vil helt sikkert gerne besvare dine eventuelle spørgsmål.

Du beregner din individuelle lønsikring pris ved at oplyse din månedsløn i den smarte digitale beregner.

Læs også om: Anciennitet

5 gode grunde til at vælge lønsikring

Bevar op til 85-90 % af din løn ved ledighed: Såfremt du er uheldig og bliver arbejdsløs, vil du sætte stor pris på at have tegnet en lønsikring. Det er nemlig muligt at bevare op til 85-90 % af sin løn, hvis man bliver fyret. Med FTA A, Krifa og Det Faglige Hus kan du f.eks. få op til 90 procent af din nuværende bruttoløn. Det økonomiske tab er dermed ganske begrænset, hvis du har tegnet en lønsikring.

Lønsikring fradrag: En anden god grund til at tegne lønforsikring er, at det er muligt at få skattefradrag for det beløb, man betaler for sin forsikring. Ligesom indbetalingerne til din a-kasse, kan du trække din privattegnede lønsikring fra i SKAT. I langt de fleste tilfælde sørger din a-kasse for at indberette oplysningerne til skattevæsenet. Dermed er du sikker på, at der er oplyst det korrekte skattefradrag, uden at du selv behøves foretage dig noget. Du slipper desuden for at betale arbejdsmarkedsbidrag for udbetalingerne.

Du vælger beløbets størrelse: En tredje markant fordel ved at tegne denne form for sikring er, at du skal vælge beløbets størrelse, så det passer bedst med din økonomiske situation. Du kan typisk få fra 2.000 kr. til 40.000 kr. om måneden med forsikringen. Beløbet afhænger dog også af din nuværende løn og opsigelsesvarsel hos din arbejdsgiver. Prisen for indkomstsikring afhænger desuden af dit valg af beløbsstørrelse, ligesom branche og øvrige vilkår har en indflydelse.

Lav lønsikring pris: Der er efterhånden mange selskaber, som tilbyder indkomstsikring til danske lønmodtagere og selvstændige. I takt med det stigende antal selskaber i branchen, vil prisen på indkomstsikring gradvist falde. Som vi allerede har været kort inde på afhænger den eksakte pris af flere forskellige faktorer. Ikke desto mindre er det muligt at tegne en lønforsikring til en overkommelig pris. Vælger du Det Faglige Hus lønsikring har du mulighed for at beregne prisen på indkomstsikring. Prisberegning tager udgangspunkt i følgende faktorer:

  • Din løn før SKAT
  • Medlemskab af a-kassen (fuldtid eller deltid)
  • Karensperiode
  • Dækningsperiode
  • Din alder
  • Jobfunktion
  • Kommune

Hvis du udfylder følgende oplysninger, vil du blive præsenteret for et vejledende pris.

Nemt at skifte selskab: Det er nemt at flytte selskab, og du får desuden overført din anciennitet til det nye selskab. Hvis du allerede har tegnet lønforsikring, skal du altså ikke påbegynde en ny kvalifikationsperiode, hvis du beslutter dig for at skifte a-kasse.

Hvis lønsikring lyder som noget for dig (se mere her) , kan du tegne en forsikring allerede i dag. I den forbindelse bør du skabe et overblik over de aktuelle a-kasser og selskaber, som kan tilbyde dig rette dækning til dit behov.