Akademikernes A-kasseAkademikernes a-kasse (AKA) er uden sammenlignet den største a-kasse for danske akademikere. A-kassen er henvendt til højtuddannede akademikere, som har taget en uddannelse indenfor f.eks. økonomi, jura, psykologi, samfundsmag m.fl. Den akademiske a-kasse blev skabt efter en fusion AAK og IAK i 2013. A kasse for akademikere har netop rundet 200.000 medlemmer, og medlemstallet er fortsat stigende i takt med nye medlemsfordele og forhøjet serviceniveau.

Fordele ved at være medlem af Akademikernes A-kasse

Der findes rigtig mange tværfaglige a-kasser på det danske marked, men der er ikke desto mindre mange fordele ved at være medlem af Akademikernes akasse. A-kasse akademiker optager både selvstændige og lønmodtagere fra det private- såvel som det offentlige arbejdsmarked. Der er ligeledes mulighed for at blive medlem, hvis man enten er studerende fra et universitet eller fra højere læreanstalter.

Meld dig ind i Akademikernes her!

Den akademiske a-kasse har et mål om at sætte nye standarder for, hvordan man bedst muligt driver en akademiker akasse. Alle 170 medarbejdere i a-kassen har alle bidraget til a-kassens interne værdier, som der arbejdes ud fra og er en af de bedste a kasse for akademikere. A-kassens kerneværdier er en række værdier, som alle medarbejdere er indforstået med og respekterer. Derfor forlanges det at alle medarbejdere er:

  • Kreative
  • Ambitiøse
  • Respektfulde
  • Sociale
  • Engagerede

Den overordnede mission er at få akademikerne i job. A-kassen fungerer i den forbindelse som din professionelle sparringspartner, som skal hjælpe dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet og sikre dig tryghed i ledighedsperioden.

Ambitiøs og faglig rådgivning / vejledning – Som medlem af akademiker a-kasse kan du forvente ambitiøs og faglig rådgivning. AKA har i skrivende 22 medlemsorganisationer / samarbejdspartnere, som kan være behjælpelige med at levere den bedste løsning til hver enkelt medlem.

Akademikernes medlemmer består bl.a. af tandlæger, læger, arkitekter, jurister og økonomer, hvor faglig rådgivning vil være at foretrække. A-kassen samarbejder bl.a. med Arkitektforbundet, Lægeforeningen, JA og Bibliotekarforbundet.

Stort netværk – En anden stor fordel ved at melde sig ind i a-kasse for akademikere er, at du får glæde af a-kassens store netværk af akademikere og samarbejdspartnere. Du kan deltage i diverse arrangementer og kurser, hvor du møder ligesindede akademikere indenfor forskellige fagområder. A-kassen har ligeledes et stort netværk af virksomheder med højtuddannede medarbejdere, som kan være med til at øge dine jobmuligheder.

Der tilbydes ydermere rekrutteringsservice til alle private og offentlige virksomheder, som søger højtuddannede medarbejdere. A-kassen har både kendskab til virksomhedernes behov, ligesom de kender til medlemmernes kompetencer, hvilket gør det nemmere at matche medlemmer og virksomheder. Du bliver mødt af en a-kasse akademiker, som er klar over, at et job ikke kommer sig selv. Derfor står de til rådighed med alt den rådgivning, som du skal bruge for at komme tilbage i arbejde.

Specialiseret jobrådgivning – Hvis du af den ene eller anden årsag er havnet som arbejdsløs, så er du højst sandsynligt interesseret i at komme tilbage på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt igen. Skal det blive en realitet, så er det vigtigt med en god a-kasse i ryggen. Hos Akademikernes a kasse får du fagspecifik jobrådgivning, hvilket ikke er en mulighed hos andre tværfaglige a-kasser. I den forbindelse kan du modtage rådgivning omkring, hvordan du skriver den bedste jobansøgning, og hvordan du skal agere til en jobsamtale. Medlemmerne kan desuden uploade deres CV til akademikerdatabasen, hvorefter a-kassens medarbejdere vil forsøge at matche medlemmet med relevante virksomheder.

Besøg Akademikernes her!

Landsdækkende a-kasse – Uanset hvilken landsdel du er bosat i, vil du kunne finde en afdeling i nærheden af dit hjem. Akademiernes a-kasse er en landsdækkende a-kasse med kontorer / afdelinger i de 5 største byer i Danmark. Selvom du ikke nødvendigvis er medlem af en af de 5 største byer i Danmark, kan du selvfølgelig stadig være medlem i a-kassen.

Akademikernes a-kasse priser er blandt landets laveste

Generelt forbinder man ikke en specialiseret a-kasse med en billig a-kasse. Den akademiske a kasse hjælper dig ikke blot med dagpenge i tilfælde af arbejdsløshed, men fungerer også som din hjælp til at få et nyt og meningsfuldt arbejde. Det er fakta, at AKA i øjeblikket tilbyder Danmarks laveste kontingent for højtuddannede. Du kan spare mange penge ved at vælge den akademiske a-kasse fremfor en hvilket som helst anden a-kasse for højtuddannede.

Er du under 30 år og under uddannelse, kan du blive medlem af a-kassen uden at betale kontingent. Hvis du er medlem af a-kassen i minimum ét år, kan du få udbetalt dagpenge allerede første dag efter, at du har afsluttet din uddannelse og er ledig på arbejdsmarkedet.

Når du er medlem som studerende, vil du få en lang række attraktive tilbud om events, workshops, virksomhedsbesøg og andre tilbud, der giver dig en forsmag på, hvilke karrieremuligheder du har med udgangspunkt i din uddannelse. Selvom man som udgangspunkt skal være under 30 år for at blive gratis medlem, så er der enkelte undtagelser. Såfremt du er fyldt 30 år og er under uddannelse, skal du opfylde en række specielle betingelser for at være berettiget til et gratis medlemskab.

Medlemstilfredsheden er i top

Besøger man Trustpilot.dk, kan man læse en lang række anmeldelser og bedømmelser af a-kasser på det danske marked. Her kan man bl.a. se, at Akademikernes a-kasse er placeret som nr. 4 ud af 18. AKA er dermed en de a-kasser for akademikere i Danmark, som har de mest tilfredse kunder. På baggrund af 221 anmeldelser har a-kassen fået en gennemsnitsbedømmelse på 8,6 ud af 10. Der bliver årligt foretaget undersøgelser af medlemstilfredsheden hos danske a-kasser (r), hvor den akademiske a-kasse ligeledes har placeret sig som en af de bedste a-kasser på baggrund af medlemmernes bedømmelser.

TIP: Få 10 gode råd til din jobansøgning

Indmeldelsen sker på nettet, hvor du blot skal udfylde en tilmeldingsformular med henholdsvis personlige oplysninger, faglig tilknytning og nuværende arbejdssituation. Indenfor kort tid vil du modtage bekræftelse på din indmeldelse, og så er du officielt medlem af Akademikernes a-kasse, hvor du med det samme kan få glæde af de mange medlemsfordele.

Når du er blevet medlem, skal du logge ind på din konto via NemID. Her vil du få et overblik over nuværende arrangementer, kurser, workshops og meget andet, som du kan vælge at deltage i. På din konto vil du ligeledes kunne se, hvem du skal kontakte, hvis du f.eks. har brug for rådgivning i forbindelse med jobsøgning. Akademikernes a-kasse gør det muligt at tilmelde sig diverse arrangementer via sit personlige interface.

Se flere a-kasser på forsiden