Driver du egen virksomhed, kan du gøre klogt i at melde dig ind i en a-kasse for selvstændige. Der er ingen tvivl om, at selvstændige har et mere usikkert økonomisk grundlag end lønmodtagere. Står du en dag i den ulykkelige situation, at du ikke længere tjener penge på dit firma, vil det være en kæmpe fordel at være medlem af en a-kasse for iværksættere.

Det er ikke alle firmaer, der optager selvstændige og iværksættere. Her på siden har vi lavet en oversigt over de muligheder, du har for at finde en billig a-kasse for selvstændige.

Få ret til dagpenge med en a-kasse for selvstændige

Som selvstændig kan man sove bedre om natten, hvis man er medlem af en a-kasse. Som selvstændig kan man få dagpenge i op til to år som ledig. Du skal dog være i aktiveringstilbud enten i form af uddannelse eller lønmodtagerarbejde.

For at få ret til dagpenge som selvstændig skal du overholde følgende betingelser:

  • Du skal være tilmeldt Jobcentret
  • Du har været medlem af en a-kasse i mindst ét år
  • Du søger aktiv efter et nyt job og er villig til at påtage et fuldtidsjob som lønmodtager
  • Du har enten solgt, afviklet eller bortforpagtet din virksomhed

selvstændigeHvis du selv har valgt at afvikle din virksomhed går der 3 uger, før du kan få udbetalt penge. Såfremt virksomheden er lukket på grund af konkurs eller tvangsauktion, kan du få dagpenge allerede efter én uge.

Satsen for dagpenge beregnes typisk ud fra virksomhedens overskud i de 2 bedste år med udgangspunkt i de 5 seneste regnskabsår. Det er også muligt at få udbetalt en fast sats, hvis du opfylder en række betingelser.

Det er muligt at få supplerende dagpenge som selvstændige i enkelte tilfælde. Det er en mulighed, hvis virksomheden fungerer som bierhverv , og hvis du har haft din hovedindtægt fra et lønnet arbejde, inden du blev erklæret ledig.

Såfremt du på et tidspunkt har behov for at låne penge i privaten, vil du være bedre stillet, hvis du er medlem af en a-kasse for iværksættere. Bankerne vil nemlig være mere tilbøjelige til at låne dig penge, hvis du er forsikret i form af dagpenge.

ASE

AseASE er en a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende, hvor der er fokus på juridisk rådgivning, praktiske værktøjer og kvalificeret sparring. ASE a-kasse for selvstændige hjælper dig som virksomhedsejer med at se og udnytte det fulde potentiale i din virksomhed.

Som medlem af ASE a-kasse for selvstændige får du bl.a. adgang til skabeloner og vejledninger, som dækker de vigtigste områder indenfor inkasso, rekruttering, ledelse m.v. Du kan melde dig ind allerede i dag og få glæde af de mange attraktive medlemsfordele.

Bliv medlem hos ASE – Ansøg online

Virksom

Business DanmarkVirksom er en dansk organisation for selvstændige erhvervsdrivende. A-kassen byder på en håndfuld attraktive fordele, som allerede har tiltrukket mange tusinde medlemmer. Inkassoservice, kompetent rådgivning og unik indtægtssikring er nogle af de medlemsfordele, du kan drage fordel af. Ydermere kan du glæde dig over, at a-kassen har landets laveste kontingent.

Virksom er en faglig a-kasse, som er henvendt til ledere, kommende ledere og betroede medarbejdere. Ønsker du at blive medlem og få adgang til de mange medlemsfordele, kan du tegne et medlemskab allerede i dag.

Bliv medlem hos Virksom – Ansøg online

CA a-kasse

CA a-kasse er en attraktiv a-kasse for selvstændige med en høj uddannelse. Som medlem af CA a-kasse for højt uddannede i erhvervslivet kan man få en glæde af en a-kasse med fokus på udvidet service og høj kundetilfredshed.

CA er en a-kasse for selvstændige, hvor man kan gøre brug af rådgivning, sparring, kurser og workshops. Som medlem af CA a-kasse får man desuden adgang til kompetent service og nem advokathjælp. Hos a-kassen er der tilmed fokus på karriereudvikling, hvor der bl.a. udbydes gratis karriererådgivning.

Bliv medlem hos CA a-kasse – Ansøg online

Det Faglige Hus

Det Faglige HusDet Faglige Hus er Danmarks billigste fagforening og a-kasse, som byder velkommen til både lønmodtagere, ledige, nyuddannede og selvstændige. Du får en billig a-kasse, som yder økonomisk støtte, hvis du mister dit arbejde.

På trods af den lave medlemspris har Det Faglige Hus a-kasse valgt ikke at gå på kompromis med hverken service eller medlemsfordele. Som medlem er der mulighed for at tegne diverse forsikringer til fordelagtige priser. Derudover giver Det Faglige Hus gaver til medlemmer, som anbefaler a-kassen til venner og familie.

Bliv medlem hos Det Faglige Hus – Ansøg online

Krifa

KrifaKrifa Erhverv er en populær a-kasse for selvstændige erhvervsdrivende. A-kassen er for dig, der enten har en iværksætter i maven, driver en veletableret virksomhed eller er på vej til at ophøre som selvstændig.

Krifa a-kasse for selvstændige kan være behjælpelige indenfor en lang række områder såsom jura, ledelse og sydom / ferie. Som Krifa medlem er det ligeledes muligt at deltage i arrangementer og events, hvor man f.eks. kan styrke sin ledelsesevner og lære nye teknikker.

Bliv medlem hos Krifa – Ansøg online

Fagforening for selvstændige

Uanset om man er lønmodtager eller selvstændig, er det en god idé at være medlem af en fagforening. Krifa er blot et eksempel på en af de mange fagforeninger med selvstændige, hvor medlemmerne typisk har en interesse for salg og marketing. Der er en række fagforeninger for selvstændige, hvor de stiller krav om, at du skal tilhøre en bestemt faggruppe.

Når du skal melde dig i en fagforening og / eller a-kasse for selvstændige, skal du være opmærksom på priser og serviceniveau. Serviceniveau gælder især i forhold til fagforeninger, hvor kompetent rådgivning kan være en stor fordel som selvstændig. I forhold til a-kasser skal du primært kigge på prisen, som du nemt kan få et overblik over her på siden.

Har du taget springet fra lønmodtager til selvstændig, kan du nemt skifte a-kasse. Send blot en ansøgning til din nye a-kasse, og så sørger de for alt det praktiske arbejde.

Vi håber, at det lykkedes dig at finde den helt rette fagforening og a-kasse for selvstændige.

Læs også: Sammenling 24 danske a-kasser