CA A-kasseCA a-kasse er en landsdækkende a-kasse, som i dag har knap 50.000 medlemmer. Deres medlemmer beskæftiger sig primært inden for økonomi, ledelse, business, HR o.l. Dog er der tale om en tværfaglig a-kasse, som enhver kan være medlem af uanset arbejdsområde.

Størstedelen af deres nuværende medlemmer arbejder indenfor de nævnte områder og har typisk taget en videregående uddannelse på universitet, handelshøjskole eller akademi.

Bør jeg melde mig ind i CA A-kasse?

Om du bør vælge CA fremfor nogle af de mange andre a-kasser afhænger af flere forskellige faktorer. Som udgangspunkt vil det være et fornuftigt valg, såfremt du arbejder inden for erhvervsverdenen. Hvis du arbejder inden for en af de nedenstående områder, så bør du kigge nærmere på denne a-kasse.

 • Iværksætter / Selvstændig
 • IT- og E-business
 • Projektledelse
 • Økonomi og Finans
 • Marketing og kommunikation
 • Jura
 • Administration
 • Salg
 • Consulting

Det er nemlig en glimrende idé at vælge en a-kasse, som specialiserer sig i netop dit arbejdsområde. Hvis du en dag står og har brug for rådgivning, så er det en stor fordel at få hjælp af eksperter. CA a-kasse reklamerer med, at de hverken er den billigste eller den dyreste. Derimod er de ifølge dem den a-kasse, hvor man får mest for pengene. Hvis du f.eks. benytter dig af blot én coaching-time og et kursustilbud, så har du allerede sparet mere end kontingents pris.

Ligesom alle andre fungerer CA selvfølgelig også som en arbejdsløshedsforsikring. Skulle du risikere at blive arbejdsløs, så er du sikret dagpenge hver måned og en fordelagtig tillægsforsikring.

Besøg CA a-kasse her

Mulighed for advokathjælp

CA Advokathjælp er ligeledes en god mulighed for dig, der ønsker tryghed omkring dine ansættelsesforhold. Når du har overstået den fastlagte karenstid på 6 måneder, har du adgang til denne ordning. Inden de 6 måneder er det muligt at få lavet en gennemgang ved betaling af et overkommeligt gebyr. Ved at være medlem kan du få hjælp til gennemgang af ansættelsesforhold samt rådgivning og advokatbistand ved behov.  Allerede fra dag 1 er det muligt at få juridisk rådgivning. Du kan få hjælp via telefon eller mail, hvor der sidder kompetente medarbejdere klar til at rådgive dig.

Prisen for denne ordning er kun 50 kr. om måneden og er en mulighed for alle medlemmer af a-kassen. Ligesom både a-kasse og fagforeningskontingent er beløbet fradragsberettiget. Dækningen omfatter juridisk hjælp for ansættelsesret for lønmodtagere, men ikke sager som arbejdsskader og øvrige advokatydelser.

Gratis medlem for studerende

Du har mulighed for at få et gratis studiemedlemskab hos CA a-kasse, hvis du er under uddannelse. Ifølge lovgivningen må man give kontingentfritagelse i et år ad gangen og højest fem år i alt. For at få gratis medlemskab kræver det, at du er under 30 år, er under uddannelse og at du tjener maks. 17.658 kr. om måneden.

Såfremt du ikke overholder de nævnte krav, så skal du betale den fastlagte kontingent for lønmodtagere. Du forpligter dig ikke til noget og kan nemt skifte a-kasse, hvis du skifter mening før eller efter endt uddannelse.

Udover at få økonomisk sikring, så får du også en lang række medlemstilbud og attraktive tilbud. Du kan bl.a. benytte dig af eksklusive tilbud på aviser, kurser og medlemskab i Huset Markedsføring.

Læs også: A-kasse for studerende

Vision, Mission og Værdier

CA a-kasse ønsker at hjælpe dig med at øge din værdi på arbejdsmarkedet via professionel rådgivning og kompetenceudvikling for både ledige og lønmodtagere. De sørger for at give økonomisk tryghed og hjælper ikke mindst med hurtigt at komme i arbejde. CA er en selvstændig- og uafhængig a-kasse, som ønsker at tilbyde den bedst mulige service.

Deres mission er at sikre det bedste fundament for medlemmernes karriereudvikling og samtidig fungere som samarbejdspartner for alle indenfor erhvervslivet. CA har stor fokus på høj kundetilfredshed i gennem følgende faktorer:

 • Relevans
 • Tryghed
 • Tilgængelighed
 • Efter uddannelse eller ved ledighed skal det være hurtigt og nemt at finde et relevant arbejde.

CA a-kasse har et værdigrundlag som hedder ”PUST” – En forkortelse af henholdsvis Professionalisme, Unik, Samarbejde og Tillid. De fire nævnte ting er hvad du kan forvente, hvis du melder dig i a-kassen. Du kan altså blive medlem af en billig a kasse og samtidig få gavn af de mange gode tilbud og medlemsfordele.

Er du fortsat i tvivl, om CA er det rette valg, så bør du klikke dig forbi deres hjemmeside og læse mere. CA a-kasse kan svare på yderligere spørgsmål, som du skulle sidde inde med.

Se også alle de andre a-kasser her