DANA A-kasseDANA a-kasse er en arbejdsløshedsklasse for selvstændige, som har eksisteret siden 1976. Danas overordnede vision er at give selvstændige de bedste vilkår for at drive virksomhed.

DANA A-kasse for selvstændige

Selvom Dana er kendt som a-kassen for selvstændige, så tilbyder de mere end blot en arbejdsløshedskasse. Dana er en specialiseret a-kasse, som tilbyder rådgivning og sparring med deres medlemmer. Dermed kan den selvstændige erhvervsdrivende få hjælp til opstart af virksomhed. Der er særlige regler for dagpenge og a-kasse for selvstændige, som Dana ligeledes rådgiver omkring. Uanset hvilken situation du står i lige nu, har Dana mulighed for at hjælpe dig. I mere end 35 år har Dana kæmpet for de selvstændiges rettigheder.

Da Dana blev grundlagt for mange år tilbage var idéen at give de selvstændige erhvervsdrivende de samme rettigheder som lønmodtagere i Danmark. Der er altid rig mulighed for at komme i kontakt med Dana. Du har mulighed for at ringe og skrive til Dana på alle hverdage, ligesom du har mulighed for at komme til en personlig samtale. Hos Dana får du en lokal rådgiver, som kan rådgive dig med udgangspunkt i din virksomhed. Det er ligeledes muligt at møde en ekspert, som kan svare på komplicerede spørgsmål indenfor mange forskellige områder.

Står du i en af nedenstående situationer, kan Dana helt sikkert hjælpe dig:

  • ”Jeg overvejer at starte virksomhed” – Dana kan gøre dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal starte din egen virksomhed. Når man skal starte virksomhed for første gang, har man typisk en masse ubesvarede spørgsmål og bekymringer, hvor Dana kan være behjælpelige. Dana har lavet en lang række guides med tips ved opstart af virksomhed. Du har desuden mulighed for at få rådgivning omkring din individuelle problemstilling.
  • ”Jeg driver virksomhed på nuværende tidspunkt” – Dana har specialiseret sig i drift af virksomhed og ved derfor, at det ikke altid er lige nemt at drive virksomhed. I den forbindelse er Dana interesseret i at lære dig og din virksomhed at kende, så de kan støtte og hjælpe dig på bedst mulig vis. Det gælder både for selvstændige, som er svært ved at holde balance i hverdagen, og selvstændige som har manglende motivation.
  • ”Jeg er ledig”  – Er du ledig, har du ligeledes mulighed for at få hjælp hos Dana a-kasse. Du kan få vejledning ved behov, ligesom du kan få hjælp til jobsøgning. Dana er naturligvis interesseret i at du kommer tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt og vil derfor være behjælpelig igennem hele processen.
  • ”Jeg er på efterløn” – Dana kan rådgive dig omkring, hvad du må, og hvad du ikke må, når du er på efterløn. Dermed kan du blive klogere på, hvorvidt du må arbejde, når du er på efterløn.

Medlemsfordele hos Dana

Hvis du melder dig ind i Dana a-kasse, vil du kunne få glæde af en lang række medlemsfordele. Først og fremmest mener Dana, at et netværk er vigtigt, når man driver virksomhed. I gennem Danas netværksmøder har du mulighed for at møde ligesindede, som står med mange af de samme udfordringer som dig. Et netværk betegnes i dag som en af de vigtigste kilder til nye kunder, salg, gode råd, som kan være med til at styrke din virksomhed.

Rådgivning er ligeledes en af medlemsfordelene ved Dana, hvor man kan vælge mellem forskellige typer for rådgivning. Det er bl.a. muligt at få sparring indenfor vækst, finans og krisehåndtering.  Med andre ord kan du få rådgivning indenfor alle former for udfordringer / problemer, som man opleve som selvstændig erhvervsdrivende.

Dana a-kasse mener det er afgørende, at man konstant styrker sine kompetencer, hvis man skal have en succesfuld virksomhed. Dana udbyder rigtig mange kurser og arrangementer hver måned, som kan dig klogere og få ny inspiration. Når man er blevet medlem af Dana, kan man se oversigten over de kommende kurser, workshops og foredrag.

Sidst, men ikke mindst kan Dana tilbyde dig en lang række medlemstilbud, hvor du kan opnå kontante fordele, få tilbud og rabatter. Du kan bl.a. spare penge på leasing af biler, privatforsikring, regnskabsprogram, reklameartikler og meget mere.

Opsummering over medlemsfordele hos Dana

  • Netværk (De Selvstændiges Netværk)
  • Rådgivning
  • Kurser, arrangementer, workshops og foredrag
  • Medlemstilbud i form af tilbud, rabatter og kontante fordele.

Vil du blive bedre rustet til at drive virksomhed, så vil Dana a-kasse højst sandsynligt være det rette valg for dig.