Lederne A-kasseLedernes a-kasse er en af de største spillere i branchen med et medlemstal på 108.000. Som navnet antyder er det en a-kasse, som er tilegnet danskere i lederstillinger. Lederne har valgt at specialisere sig i en specifik faggruppe for at kunne tilbyde den bedste rådgivning til sine medlemmer.

Kan jeg blive medlem af Ledernes a-kasse?

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan blive medlem af Lederne eller ej, så er der heldigvis hjælp at hente. Hvis du er funktionæransat, kan du med høj sandsynlighed blive medlem af a-kassen. Overordnet set kan du blive medlem af a-kassen, hvis du enten er en særlig betroet medarbejder, leder eller kommende leder.

Meld dig ind i Ledernes her!

Har du et af nedenstående jobs, vil du kunne blive medlem:

Chef – Du kan melde dig ind, hvis du er chef af den ene eller anden slags, f.eks. salgschef, marketingchef, økonomichef eller afdelingschef.

Kommende leder – Er du kommende leder, har du ligeledes mulighed for at blive medlem. Det kræver dog, at du enten har en høj stilling eller beskæftiger dig med en uddannelse, som indenfor de kommende år vil føre til et lederjob.

Særlig betroet medarbejder – Medarbejdere med et særligt ansvar er også velkommen hos Lederne. Det gælder for eksempel, hvis du er ansat som bogholder eller key account manager i en virksomhed.

Besøg Lederne her!

Fordele hos Lederne

Pointen ved at melde sig ind i en a-kasse består i den økonomiske sikkerhed ved at kunne få udbetalt dagpenge, hvis man mister sit arbejde. Dog kan der være mange regler og generelle rettigheder, som kan være svære at overskue. Hos Ledernes a-kasse får du alt den rådgivning og hjælp du har brug for, således din tid som ledig bliver så nem som muligt, og du hurtigt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Kurser og uddannelser: Ønsker du at udvikle dine kompetencer, kan du med fordel benytte dig af de mange uddannelser og kurser. Ledernes brede viden om ledelse formidles til de mange medlemmer igennem diverse arrangementer. Igennem Ledernes a-kasse har du f.eks. mulighed for at tage en coach uddannelse eller blive klogere på de nyeste ledelsesmæssige strategier.

Ledelse og karriere: Hos a-kassen har du adgang til professionelle sparringspartnere, som kan hjælpe dig med ledelsesmæssige udfordringer. Trivselssparring er blot en af Ledernes mange tilbud, som er et relevant tilbud for dig, der ønsker at blive bedre til at håndtere stress og trivsel i hverdagen.

Ledernetværk: Ledernes a kasse har en lang række netværksgrupper, som er fordelt over hele landet. I dag kan du bl.a. deltage i netværksgrupper omkring strategi, global ledelse og projektledelse.

Lavt kontingent: Udover de mange fordele som ledernetværk, kurser, uddannelser m.m., kan du også glæde dig over lavt kontingent. På trods af at Lederne er en faglig a-kasse, så er de alligevel blandt rækken af billige a-kasser i Danmark. Det er et lovkrav for alle a-kasser i Danmark, at de skal udbetale dagpenge til berettigede medlemmer. Ledernes a-kasse har valgt at tilbyde en lang række ekstra services, som kan gøre det fordelagtigt at blive optaget i netop denne a-kasse. Du kan altså blive økonomisk sikret og få en lang række fordele til et lavt månedligt kontingent.

Du har desuden mulighed for at få overblikket over lønstatistik, lønsikring og forsikring.

A kasse for selvstændige

Vælger du en af dag at forlade dit lederjob for at prøve livet som selvstændig, så kan du fortsat være medlem. En stor del af Ledernes medlemmer består netop af selvstændige erhvervsdrivende, fordi de har fået en forretningsidé, som de ønsker at satse både tid og penge på. Hvis du er selvstændig, vil der være nogen forskellige rettigheder, afhængig af om din virksomhed er dit hoved- eller bierhverv.

Det kræver det for at blive medlem som selvstændig i a-kassen:

  • Du skal være i aldersgruppen 18-63 år
  • Du skal have bopæl og opholde dig i Danmark (skal være registeret i folkeregistreret)
  • Du skal have din virksomhed som dit hovederhverv
  • Du skal have et gyldigt, dansk CVR-nummer

Såfremt du overholder de nævnte betingelser, kan du blive optaget i a-kassen. Hvis du er lønansat i din mands/kones virksomhed, så vil du ikke blive opfattet som selvstændig. Det er kun muligt, hvis du har en andel i virksomheden.

Lyder det som noget for dig, så kan du tilmelde dig a-kassen allerede i dag. Du kan enten vælge at blive ringet op eller udfylde det elektroniske ansøgningsskema, hvis du vil melde dig ind i Ledernes a-kasse og / eller fagforening.

Eksterne ressourcer og kilder om Ledernes a-kasse:
DR.dk