MA A-kasseMA a-kasse eller også kendt som Magistrenes A-kasse fokuserer primært på folk med en lang uddannelse. A-kassen har eksisteret siden 1974 og er i dag den største akademiske a-kasse.

Det er desuden også den største a-kasse for scient.er og humanister indenfor bl.a. sundhed og psykologi. I skrivende stund har over 64.000 allerede valgt at blive medlem af MA a-kassen. I januar 2010 var medlemstallet blot 52.000, så der er sket en markant stigning. Medlemstallet har konstant været stigende siden 2010.

Hvorfor vælge MA A-kasse?

Først og fremmest bør du vælge Magistrenes a-kasse, hvis du arbejder inden for en af følgende områder.

 • Humaniora
 • Naturvidenskab
 • Samfundsvidenskab
 • IT
 • Kommunikation
 • Sundhed
 • Psykologi
 • Pædagogik
 • Forsikring
 • Selvstændig / iværksætter
 • HR

Det helt unikke ved MA a-kassen er, at det er akademikere, der rådgiver ligesindede akademikere. Modsat mange andre a-kasser har de dermed mulighed for at hjælpe dig med mere avancerede ansættelseskontrakter o.l. De har specialiseret sig inden for de førnævnte emner, således at de har kompetencer til at rådgive netop dig om din problemstilling. MA’s nuværende medlemmer arbejder på det private- såvel som det offentlige arbejdsmarked.

Hovedkontoret er placeret i København, men der også er afdelinger i henholdsvis Odense, Aarhus og Aalborg. Hver enkelt afdeling har individuelle åbningstider, som du kan læse mere om på deres hjemmeside. Hvis man ikke bor i nærheden af en de fire afdelinger, kan man også træffe MA a-kasse via e-mail og telefon. Under normale omstændigheder kan du forvente svar indenfor et par dage, men i enkelte perioder kan svartiden være op til en uge. MA har dog valgt at yde tilskud til dine transportudgifter i forbindelse med et møde, workshop eller personlig samtale på et af de fire MA-kontorer. De dækker transportudgifter udover 50 kr. med godtgørelse på 2,0 pr. kilometer fra dit hjem til nærmeste afdeling.

Rådgivning

Hos Magistrenes a-kasse er det muligt at skræddersy sit eget rådgivningsforløb. I dit rådgivningsforløb har du mulighed for at være mellem følgende:

 • Workshops
 • Temamøder
 • Personlige samtaler

Disse tilbud er ganske frivillige, så det hele er op til dig. Du bestemmer ene og alene,  i høj hvor høj grad du vil deltage i de forskellige aktiviteter. Hver tredje måned eller oftere skal du have godkendt din rådighed. Denne godkendelse kan enten foregå telefonisk, over mail eller ved personligt møde. Rådighedsgodkendelse gør sig gældende i  hele den periode, hvor du er ledig. Når tiden nærmer sig for en ny godkendelse, får du besked fra MA a-kasse.

Jobsøgning

Besøg MA a-kasse her!

MA a-kassen står til rådighed for dig, når du skal søge job. Først og fremmest hjælper de dig med at blive opmærksom på dine kompetencer. Kompetenceafklaringer er delt op i henholdsvis personlige-, faglige- og generelle kompetencer, som er et vigtigt punkt ved jobsøgning.

Dernæst rådgiver de dig om, hvordan du skriver en målrettet ansøgning. MA a-kasse har endda lavet en stor guide på deres hjemmeside, om hvordan man skriver den bedste jobansøgning. Til sidst får du en masse gode råd om, hvordan du klarer dig bedst i gennem jobsamtalen. MA giver dig information omkring hvilke spørgsmål du kan forvente, og hvad du generelt skal være forberedt på.

Gratis medlemskab ved MA a-kasse for studerende

Du kan blive gratis medlem af MA a-kasse, hvis du er under uddannelse. Såfremt du er medlem af a-kassen i mindst ét år, inden du afslutter din nuværende uddannelse, så undgår du den normale karenstid. Hvis du efterfølgende bliver ledig, vil du tjene 14.473 kr.

For at få gratis studie-medlemskab skal du være under 30 år, følge en uddannelse på min. 1 ½ år og have en indkomst der ikke overstiger dagpengene. Hvis du er over 30 år og studerende, kan du vælge at tegne et deltidsmedlemskab.

Læs også: A-kasse for forstuderende

Efter du har afsluttet din uddannelse, har du 14 dage til at tilmelde dig på ny som ”nyuddannet”. Hvis du efterfølgende ønsker at arbejde 37 timer om ugen, skal du tilmelde dig som fuldtidsforsikret. Skulle du ske at afslutte din uddannelse før tid, har du ikke ret til at få udbetalt dagpenge som studiemedlem. Inden uddannelsens udløb er der ingen grænser for, hvor mange penge du må tjene. Fra den dag du bliver tilmeldt, er der regler for, hvor meget du må tjene om året.

Du kan blive medlem allerede i dag ved at benytte dig af deres online tilmelding. Ganske kort tid efter vil du få bekræftet dit medlemskab i MA a-kasse.

Se også alle de andre a-kasser her