Teknisk Landsforbund a-kasse er en landsdækkende a-kasse, som har over 30.000 medlemmer. TL blev grundlagt i 1919 af en række dygtige ingeniører og konstruktører fra store industrivirksomheder. Forbundets første rigtige overenskomst blev indgået i 1940, og sidenhen er der indgået mange flere fordelagtige overenskomster.

Teknisk Landsforbund – Fællesskab for kreative specialister

Teknikernes a-kasse er for dig, som arbejder inden for design, teknik eller byggeri. Der er dermed tale om et fællesskab for kreative specialister, som kommer fra en lang række interessante faggrupper.

Hvis man ønsker at være medlem af a-kassen, er det påkrævet, at man som minimum har taget en videregående- eller erhvervsuddannelse. Selvom medlemmerne beskæftiger sig med forskellige faggrupper, så har medlemmerne flere ting til fælles – bl.a. deres innovative og skaberlystne vilje.

Landsforbundet har 9 lokale afdelinger, som er fordelt over hele Danmark. Der er afdelinger i henholdsvis Hillerød, København, Odense, Herning, Aalborg, Ringsted, Esbjerg, Aabenraa, Vejle og Århus. Takket være de mange lokalafdelinger vil der højst sandsynligt også være en afdeling, som befinder sig tæt på din bopæl og arbejdsplads.

Det er vigtigt at bemærke, at landsforbundet ikke yder nogen form for økonomisk støtte til politiske partier, ligesom forbundet er uafhængige af partipolitik.

Medlemmerne arbejder bl.a. som maskinteknikere, tekniske assistenter, produktionsteknologer, designere, konstruktører og teknikere, som er blandt de mest populære fagområder. De tekniske specialister arbejder bl.a. hos store og anerkendte virksomheder såsom B&O, Lego og Grundfos.

Teknikernes a-kasse og fagforening

Teknisk Landsforbund omfatter både a-kasse og fagforening. Når du klikker dig ind på indmeldelsesformularen, får du en række forskellige muligheder. Du kan selv angive, hvilket medlemskab du ønsker på baggrund af disse valgmuligheder:

  1. Indmeldelse i fagforening og a-kasse
  2. Kun indmeldelse i fagforening / forbund
  3. Kun indmeldelse i a-kasse

Det er altså helt op til dig, om du vil være medlem af enten a-kasse, fagforening eller begge dele. Har du kun behov for a-kasse, skal du altså ikke betale kontingent for fagforening – og det samme gælder naturligvis omvendt. Du skal ligeledes angive, om du har et deltids- eller fuldtidsjob i øjeblikket. Det vil være fordelagtigt at samle a-kasse og fagforening hos ét og samme forbund, ligesom mange andre allerede har gjort.

Fordele ved at være melde sig ind i TAK

Hvis du skal melde dig ind i Teknisk Landsforbund a-kasse frem for en hvilket som helst a-kasse, så skal der naturligvis være en række attraktive fordele. Netop medlemsfordele er der mange af hos a-kassen, som prioriterer service og forkælelse af medlemmer højt.

1. Indgående kendskab til dit job og branche – Den første og måske største fordel er, at du bliver medlem af en a-kasse, som har kendskab og forståelse for dit job og branche. Det er en fagligt afgrænset a-kasse, som netop har beskæftiget sig med de forskellige brancher og faggrupper i rigtigt mange år. Det er en stor fordel, hvis du har brug for hjælp i forskellige anledninger. Står du en dag uden job, kan der pludselig opstå mange spørgsmål i forbindelse med bl.a. udbetaling af dagpenge, regler og meget mere.

2. Hjælp til jobansøgning – Er du ledig på arbejdsmarkedet, vil du naturligvis gerne tilbage på jobmarkedet så hurtigt som muligt. Har du brug for hjælp til at finde det rette job, så kan Teknisk Landsforbund a-kasse være behjælpelige. Forbundet kan bl.a. tilbyde aktuelle lister over virksomheder, som har designere, teknikere og konstruktører ansat. Det vil være en stor fordel, hvis du vælger at sende en uopfordret jobansøgning. Du kan også få selv til at skrive selve jobansøgningen, hvor du kan få en masse gode tips fra dygtige medarbejdere. Forbundet tilbyder dig at læse din jobansøgning og CV igennem, så den bliver helt perfekt.

3. Spar penge med rabatordninger – Teknisk Landsforbund a-kasse tilbyder 2 rabatordninger til alle medlemmer. Det omfatter henholdsvis LO Plus og Forbrugsforeningen. Med et LO Plus kort kan du få rabat i over 1.300 butikker i hele landet. Dette Lo Plus kort bliver udleveret kvit og frit. Du kan også få glæde af Forbrugsforeningen, hvor du betaler en beskeden pris hvert år for at få rabat i over 4.500 butikker.

4. Bliv tillidsrepræsentant – Der er mange fordele ved at blive tillidsrepræsentant, og nu kan du gribe muligheden. Dermed vil du blive et vigtigt bindeled mellem henholdsvis ledelse, kolleger og landsforbundet. Hvis du ønsker at være tillidsrepræsentant eller også kendt som TL, så er det et krav, at du er medlem af Teknisk Landsforbund. Som tillidsrepræsentant på en arbejdsplads får du et stærkt fagforbund i ryggen. Du kan forvente faglig sparring, mulighed for efteruddannelse og hjælp af professionelle jurister.

Gratis studiemedlemskab af a-kassen

Selvom du ikke nødvendigvis er lønmodtager eller selvstændig, så kan du alligevel blive medlem af a-kassen. Du har endda mulighed for at få et gratis medlemskab i denne a-kasse for studerende. Det kræver blot, at du enten studerer på en erhvervsuddannelse, professionshøjskole eller erhvervsakademi. Det er 100 % gratis at være medlem af a-kassen, mens du læser. Der vil først blive opkrævet kontingent den dag, du afslutter din uddannelse og forhåbentlig skal ud på arbejdsmarkedet.

Som studerende kan du bl.a. få glæde af økonomisk støtte til studieture, arrangementer, kurser og rabatter. TL har ansat 6 skolekonsulenter, som rejser rundt på danske skoler og holder kurser og foredrag.

Du kan melde dig ind i Teknikernes a-kasse online på alle tidspunkter af døgnet.