Virksom a-kasseVirksom er en ny dansk organisation, som tilbyder a-kasse og fagforening til selvstændige erhvervsdrivende.

Virksom a-kasse er stiftet af Lederne, som repræsenterer langt over 100.000 medlemmer på landsplan. Den nye organisation har allerede vakt stor opsigt i en tid, hvor der bliver stiftet flere og flere virksomheder.

Er du selvstændig erhvervsdrivende, og sætter du pris på økonomisk tryghed? Så skal du overveje at melde dig ind i Virksom a-kasse og fagforening. I denne guide kan du blive klogere på, hvilke medlemsfordele du kan få glæde af ved at tegne et medlemskab. Vær opmærksom på, at der kan være penge at spare ved at samle a-kasse og fagforening hos en og samme udbyder.

Medlem af Virksom a-kasse

Virksom a-kasse og fagforening er som bekendt en nyere organisation, men der er ingen grund til at undervurdere deres ekspertise. Organisationen huser nemlig et stort team af kompetente rådgivere, som kan hjælpe med alt fra ledelsesmæssige udfordringer til juridiske tvister. De byder på følgende medlemsfordele:

 • Eksperthjælp (fri adgang til advokater og jurister)
 • Værktøjskasse (spækket med juridiske dokumenter og diverse skabeloner)
 • Personlig sparring (hjælp til ledelsesmæssige udfordringer o.l.)
 • Inspiration og ny viden (med fokus på at styrke dit lederskab)
 • Hjælp til inkasso (adgang til hurtig inkassoproces via samarbejdspartner)
 • Pensionsordning (mulighed for at få en attraktiv pensionsordning)
 • Attraktive forsikringer (med særlige fordele og rabatter)
 • Arbejdsløshedspenge (hvis du bliver ledig / stopper som selvstændig)
 • Indtægtssikring (du er sikret en indtægt i tilfælde af sygdom)
 • Rabat på undervisning (spar penge på kurser, uddannelser m.v.)

Virksom skilter med, at de tilbyder et af landets laveste kontingenter. Det aktuelle kontingent lyder på 565 kr. om måneden – og det er vel at bemærke for både a-kasse og fagforening.

Du har også mulighed for at købe enten fagforening eller a-kasse, men så er prisen en lidt anden. Prisen for et a-kasse medlemskab er 480 kr. om måneden, mens prisen for et fagforening medlemskab er 197 kr. om måneden. Man skal ikke være et matematisk geni for at kunne regne ud, at det rent økonomisk giver god mening at samle de to ydelser.

Besøg Virksom a-kasse og fagforening her

Kan jeg blive medlem?

Virksom er en faglig organisation, hvilket betyder, at de har valgt at henvende sig til ét segment; nærmere betegnet selvstændige erhvervsdrivende.

Du skal faktisk kun overholde ét krav for at blive medlem:

• Du driver egen virksomhed (som franchise, selvstændig eller partner)

Det har intet at sige, om du driver en enkeltmandsvirksomhed, hvor du kun er dig selv, eller om du driver et aktieselskab med flere hundrede ansatte og en større millionomsætning. Virksom a-kasse og fagforening er med andre ord for alle selvstændige; store som små.

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt du er kvalificeret til at blive medlem, så kontakt kundeservice via e-mail eller telefon.

Virksom for selvstændige

Virksom a-kasse og fagforening er som allerede nævnt henvendt til selvstændige, hvorfor du med fordel kan tilslutte dig organisationen, hvis du driver egen virksomhed. Det er nemlig de færreste organisationer, som udelukkende retter sig mod selvstændige, hvorfor dette tilbud er ret unikt.

Der er et væld af fordele ved at melde sig ind i en faglig organisation for selvstændige. Den helt store fordel er, at man kan være sikker på at få kvalificeret vejledning og sparring, hvad enten man har udfordringer med at indberette moms, udarbejde ansættelseskontrakter eller noget helt tredje. Virksom ved – i modsætning til de fleste andre fagforeninger – hvad det kræver at være selvstændig. Alene dét er næsten grund nok til at tegne et medlemskab. De 524 kr. om måneden er typisk givet rigtig godt ud.

For at det ikke skulle være nok kan du via organisationen styrke dit professionelle netværk, idet du kan komme i kontakt med mange ligesindede, som ligesom dig brænder for at drive forretning og for at gøre en forskel.

Virksom for studerende

Virksom optager som udgangspunkt kun medlemmer, som driver selvstændig virksomhed som primært erhverv. Derfor kan du desværre ikke blive medlem af hverken a-kassen eller fagforeningen, hvis du er under uddannelse. Dog skal du være bekendt med, at mange andre a-kasser tilbyder gratis medlemskab for studerende. Se listen over gode a-kasser for studerende her.

Det er sund fornuft at melde sig ind i en a-kasse allerede under studietiden, hvad enten man har planer om at blive lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende. Du kan jo altid medbringe din anciennitet, hvis du efter endt uddannelse starter egen virksomhed og dermed kvalificerer dig til et medlemskab i Virksom a-kasse og fagforening.

Virksom indtægtssikring

Virksom indtægtssikring er en tillægsydelse for dig, som ikke kan klare dig med dagpenge, hvis du i en kortere eller længere periode ikke kan arbejde grundet sygdom e.l. Indtægtssikring er en økonomisk forsikring, som dækker i følgende situationer:

 • Akut hospitalsindlæggelse (med en varighed på minimum to dage)
 • Langtidssygdom (med en varighed på minimum 14 dage)
 • Pasning af syge familiemedlemmer (med en varighed på minimum 14 dage)
 • Kritisk sygdom
 • Konkurs

Du har desuden mulighed for at få penge udbetalt, hvis en af dine partnere ikke kan arbejde pga. sygdom. Det er dog kun en mulighed, hvis du har under 10 fuldtidsansatte. Forsikringen udbydes i samarbejde med AmTrust International Underwriters DAC.

Hvad koster forsikringen? Det afhænger af to faktorer – henholdsvis den ønskede dækning og karensperioden. Du kan beregne din pris på udbyderens hjemmeside. Jo højere dækning, desto højere kontingent.

OBS: Du kan få fradrag for 95 % af præmien

Virksom Pension

VirksomPension er, som du måske allerede har regnet ud, et forsikringstilbud for selvstændige. Der er vel at bemærke tale om et individuelt tilpasset tilbud, hvor man som selvstændig kan få stor glæde af stordriftsfordele. VirksomPension hører til blandt landets mest attraktive pensionsordninger for selvstændige.

Skab dig et overblik over fordelene nedenfor:

 • Dækning ved tab af erhvervsevne og dækning ved kritisk sygdom
 • Gratis pensionsrådgivning
 • Samme fordele som med en firmapension
 • Gratis indtægtssikring (i de første to måneder)
 • Hjælp til jura
 • Inkassoservice
 • Sparring på forretningsidéer

Lyder det som en pensionsordning efter dit hoved, så kan du indhente et uforpligtende tilbud allerede i dag. Du kan evt. bede om at blive ringet op.

Virksom forsikring

Virksom er ganske vist ikke et forsikringsselskab, men de kan alligevel tilbyde attraktive priser på en hel verden af brugbare forsikringer. Som medlem kan du bl.a. tegne følgende forsikringer til fordelagtige priser:

 • Helbredssikring
 • Løsøreforsikring
 • Bygningsforsikring
 • Arbejdsskadeforsikring
 • Rejseforsikring
  .. og mange, mange flere.

Foruden de mange erhvervsforsikringer kan du også spare penge på privatforsikringer, herunder indboforsikring, bilforsikring og ulykkesforsikring. I første omgang kan du anmode om et forsikringstjek, så du kan blive klogere på, om du kan spare penge ved at skifte forsikringsselskab.

Kundetilfredshed – bedømmelser og anmeldelser

Virksom a-kasse og fagforening er en nyere organisation, hvorfor internettet ikke ligefrem bugner af anmeldelser og bedømmelser. Dog er der efterhånden en del eksisterende og tidligere medlemmer, som har givet deres mening til kende via forskellige fora og blogs. Det er altså ikke umuligt at finde nogle reelle kundeanmeldelser.

Hvordan bliver jeg medlem?

Man tager grueligt fejl, hvis man tror, at det er tidskrævende og besværlig at melde sig ind i en a-kasse eller fagforening, for det er det bestemt ikke.

Du kan via virksom.dk melde dig ind i a-kasse og / eller fagforening ved at gøre følgende:

 1. Klik på bliv medlem
 2. Vælg ønsket medlemskab (fuldt medlemskab / organisation / a-kassen)
 3. Indtast dine personlige oplysninger og klik på send ansøgning

Det er meget individuelt, hvor lang tid man skal bruge på at indtaste de forskellige oplysninger, men det tager som regel ikke mere end 10-15 minutter at sende en ansøgning. Du bestemmer selv, om du ansøger via din computer, tablet eller smartphone.

Supportmuligheder

Har du brug for hjælp, så kan du kontakte udbyderens kundeserviceafdeling, som har åbent fra mandag til fredag fra tidlig morgen til sen eftermiddag. For hurtig respons anbefales du at kontakte kundeservice telefonisk, da det godt kan tage op til ét døgn at få svar via e-mail. Virksom a-kasse og fagforening oplyser, at de svarer på alle skriftlige henvendelser inden for 24 timer på hverdage. Du kan derfor forvente at modtage et hurtigt svar på din henvendelse, uanset om din henvendelse omhandler dagpenge, arbejdsløshedsforsikring, efterløn, juridisk rådgivning eller noget helt femte.

Virksom a-kasse og fagforening kan kontaktes telefonisk på 3283 0110 og skriftligt via den digitale kontaktformular.