Der er mange danskere, der arbejder som chauffører. Det handler både om taxachauffør, buschauffør, lastbilchauffører eller noget helt tredje. Det er en bred faggruppe med mange forskellige mennesker og arbejdsvilkår. Samtidig er chaufførerne også en faggruppe, der er presset af løndumping og billig arbejdskraft. Danske chauffører er historisk set meget organiseret, og har derigennem gode vilkår.

Hvad er chafførfagforeningens rolle?

Det mest almindelige og mest omtalte rolle for fagforeninger er, at de har til opgave at forhandle din arbejdsvilkår, lønvilkår og rettigheder på arbejdsmarkedet. Populært sagt, så er deres job at repræsenterer dig ved forhandlingsbordet. Det er chaufførernes fagforening, der forhandler din overenskomst på plads og derfor er det klogt at melde sig ind i en fagforening for chauffører. 


Men en fagforening er også en slags forsikring for arbejdstageren. Hvis du skulle ende med at have en konflikt med din arbejdsplads, så har din fagforening en juridisk afdeling, der kan hjælpe dig med at tage den med din arbejdsplads. Det kan være i forbindelse med en arbejdsskade, løn, uretmæssig fyring eller hviletider. Du står bedre i en konflikt, hvis du har en fagforening i ryggen, der har kendskab til din branche og mange juridiske muskler. Din fagforening er en slags forsikring, når du ikke har brug for den, så kan det godt føles som dyre penge, men hvis du ender i en ubehagelig situation, så kan en fagforening være uvurderlig.

Her kan du finde en absolut liste over fagforeninger for chauffører. Det er godt, at have en fagforening der kender til dine vilkår og rettigheder som chauffør. 

FagforeningBeskrivelseOptagerMedlemmerPris pr. månedAnsøg online
3F a-kasse3F
Danmarks stærkeste og mest lokale a-kasse hos 3F
Alle

270.000
kr. 468,-
Gratis for studerende
Det Faglige HusDet Faglige Hus
Er Danmarks billigste fagforening med a-kasse
Alle

145.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
Business DanmarkBusiness Danmark
A-kasse for sælgere
Alle

27.000
kr. 167,-
Gratis for studerende
Krifa a-kasseKrifa A-kasse
For lønmodtagere og selvstændige
Alle

170.000
kr. 139,-
Gratis for studerende
LederneLederne
Ledernes a-kasse for både lønmodtager og selvstændige
Alle

112.000
kr. 197,-
AseAse
A-kasse for lønmodtager og selvstændige
Alle

150.000
kr. 71,-
Gratis for studerende
FrieFrie
Tværfaglig a-kasse og fagforening for funktionærer
Alle

23.000
kr. 69,-
Gratis for studerende
CA a-kasseCA A-kasse
Ledelse, business og økonomi
Alle

63.000
kr. 50,-
Gratis for studerende